Annelie "Pandora" Magnusson ser fram emot turnén. "Jag känner en stolthet över mina hits", säger hon. Arkivbild.
Annelie "Pandora" Magnusson ser fram emot turnén. "Jag känner en stolthet över mina hits", säger hon. Arkivbild.

Pandora: "Det kan inte bli mer 90-tal"

Artister som Aqua, E-Type, Pandora och Vengaboys möts igen. Nostalgiturnén "Vi som älskar 90-talet" besöker fyra svenska städer i juli.

ANNONS
|

I juli möts artister som nådde stora framgångar på 90-talet igen. Turnén "Vi som älskar 90-talet" startar den 8 juli i Stockholm – sedan väntar stopp i Göteborg, Kalmar och Malmö.

Bland artisterna märks Aqua, E-type, Pandora och Vengaboys.

- Det kan väl inte bli mer 90-tal än så, alla är där, säger Anneli "Pandora" Magnusson.

Går runt i logerna

Både Pandora och Martin "E-Type" Eriksson berättar att de ser fram emot att träffa de andra artisterna. Många har mötts längs vägen tidigare under sina karriärer.

ANNONS

- Det är otroligt kul och trevligt mellan artisterna, man går runt mellan logerna innan spelningen och det är lite kalas i varje. Det är ansikten man träffat på turné i nästan 20 år, säger E-type.

Turnén hölls även i fjol i Sverige, och har varit utomlands flera gånger tidigare. I år får Stockholm, Göteborg, Kalmar och Malmö besök.

Från arbetslös till popstjärna

E-type minns tillbaka på 90-talet som en glad tid.

- Det var en väldig varm, spännande och rolig tid. Framför allt för mig, som gick från arbetslös till popstjärna på två timmar. För mig var det fullständigt galet, men jag minns ändå den tiden som väldigt rolig och varm, kul samarbeten. Det fanns topplistor, man visste om en singel funkade eller inte, det är lite mer flyktigt i dag, säger han.

"Känner en stolthet"

Pandora kan känna sig mer stolt över sina hitlåtar i dag, än vad hon gjorde när de var nya.

ANNONS

- Jag känner en stolthet över mina hits i dag som jag kanske inte gjorde då, även om jag borde ha gjort det. Från media togs vi i genren inte på så stort allvar, det var kommersiell, lättsam musik, säger hon och fortsätter:

- Men snart 25 år senare, att få åka på en sådan här turné och veta att alla kommer kunna sjunga med i alla låtar, då blir jag lite stolt, faktiskt. Vi har satt ett fotavtryck här i musikhistorien, och jag är med. Det känns väldigt fint.

TT

Fakta: "Vi som älskar 90-talet"-turnén

Turnén, som fokuserar på 90-talsartister, anordnas i fyra svenska städer med start den 8 juli i Stockholm. Turnén har hållits flera gånger utomlands under namnet "We love the 90s".

De bokade artisterna och banden kan skilja sig något från stad till stad, men Aqua, Vengaboys, Pandora och Dr Alban och Haddaway är några av dem som medverkar i samtliga fyra städer. E-type medverkar i alla städer förutom Malmö. Peter Andre medverkar i alla städer förutom Kalmar.

Turnéplan: Stockholm 8/7, Göteborg 15/7, Kalmar 22/7, Malmö 29/7.

ANNONS