Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Lindström och Kristian Luuk leder På spåret.

På spåret tillbaka i rutan

Sex tidigare favoriter, tre helt nya par och en programledare som längtat hela året. Nästa fredag börjar årets säsong av "På spåret".

För två år sedan firade På spåret 25 år med bara forna mästare i burarna och extra svåra frågor. Efter det var det nystart, där sex helt nya par fick prova lyckan i burarna. I år är bandet backat, och en helt vanlig säsong av det populära programmet väntar.

Vi brukar säga att styrkan i det här programmet är att vi inte ändrar så mycket. Vi gör små justeringar men annars ska det vara samma. Som tittare ska man känna igen sig och veta vad man får, säger programledaren Kristian Luuk när TT träffar honom under inspelningarna.

Programidén är så bra att man inte behöver ändra något. När medielandskapet hela tiden ändras ska På spåret finnas där som en trygg punkt.

Årets säsong är den sjätte där Kristian Luuk leder programmet tillsammans med Fredrik Lindström från studion i Göteborg.

Man längtar hela tiden hit. Det blir en speciell grej att åka ner till Göteborg för att spela in. Det blir som ett litet kollo, säger Kristian Luuk, som nu börjar känna sig varm i kläderna:

I början var det jättenervöst, att ta över ett av de mest folkkära programmen vi har i Sverige. Men nu är vi trygga i studion. Då kan man ta ut svängarna lite och göra ett ännu bättre program.

 

Inför årets säsong har tre nya lag tillkommit medan övriga sex har deltagit tidigare, med varierad framgång. Däribland återfinns P3-profilen Martina Thun och fysikprofessorn Ulf Danielsson, som förra året missade slutspel med en hårsmån.

Vi var nöjda förra året och var supernära att gå vidare. Så självklart vill vi lyckas bättre i år. Men vi har sagt att det viktigaste är att vi har kul, och det har vi verkligen. Vi blev så glada när de ringde och frågade om vi ville vara med igen säger Martina Thun.

Det knepiga är ju att det inte går att förbereda sig riktigt. Jag har pluggat in mycket meningslösa saker, men det är ju omöjligt att veta vad det blir för frågor. Så oftast får man gå på den kunskapen man redan har, säger Ulf Danielsson.

Årets debutanter utgörs av Jason Diakité och Lina Thomsgård, Louise Epstein och Thomas Nordengren, samt Gudrun Schyman och KG Hammar.

Jag har följt programmet sedan 80-talet och de frågade redan förra året om jag ville vara med, säger KG Hammar. -Den gången fegade jag ur och skyllde på att jag inte kunde. Men i år var det väl dags. Gudrun har jag känt i decennier så det är kul att tävla med henne. Men egentligen har jag inget behov av att tävla, syftet är bara att ha roligt.

Första avsnittet av På spåret sänds fredag 28 november.