Bahar Pars planerar ett ställningstagande mot Trumps nya reseregler. Arkivbild.
Bahar Pars planerar ett ställningstagande mot Trumps nya reseregler. Arkivbild.

"Ove"-skådis vill protestera på Oscars

Skådespelaren Bahar Pars reagerade starkt på USA:s nya reseregler som innebär att bland annat iranier inte får resa in i USA på 90 dagar. Nu planerar hon ett ställningstagande.

ANNONS
|

"En man som heter Ove" är tillsammans med iranska "Forushande" nominerad till bästa utländska film på Oscarsgalan den 26 februari. Enligt ännu inte bekräftade uppgifter kan den iranske regissören Asghar Farhadi hindras från att resa in i USA och delta på galan efter de reseregler som Donald Trump infört.

Skådespelaren Bahar Pars är född i Iran och spelar en av huvudrollerna, Parvaneh, i "En man som heter Ove." Nu funderar hon på bojkott eller protest på plats, rapporterar Sveriges Radio.

- Det är inte ens säkert att jag kommer in, säger hon till TT.

ANNONS

Bahar Pars säger att hon hade problem att komma in i USA redan i höstas när filmteamet skulle marknadsföra filmen.

- Visumet tog nästan två månader och jag fick inte åka på mitt svenska pass, det skulle inte förvåna mig om ingen som är född i Iran kommer in, säger hon.

Enligt Bahar Pars är bojkott ett alternativ hon övervägt, men säger att hon har många intervjuer inbokade i USA. På så sätt skulle hon kunna göra ett starkare ställningstagande för de iranier som inte släpps in i landet från röda mattan än från Sverige.

- Jag tror att jag hellre går dit och tar det utrymmet, jag får nog ut mer av att kunna står där och säga "vet du vad? Nu står jag här på din mark – fuck off", säger Bahar Pars.

ANNONS
ANNONS