Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oväntade stödet för Robin Bengtsson

Kiev vimlar nu av Eurovision-fans. En av dem: Moderatledaren Anna Kinberg Batra.

Anna Kinberg Batra dök upp utanför Kievs väldiga mässhall tillsammans med ambassadör Martin Hagström, i god tid före den första semifinalen.

- Det ska bli jättekul att se det här. Jag har en massa andra möten här i Kiev också, men det är klart jag passar på när Robin Bengtsson är med i semifinalen. Han sätter Sverige på kartan här och Christer Björkman – som drar ett så stort lass med hela arrangemanget – gör också det.

Gravallvarliga frågor

Men Kiev-besöket är inte bara av nöjeskaraktär.

I morgon väntar till exempel ett möte med president Petro Porosjenko.

- Det finns en del gravallvarliga politiska frågor också att diskutera. Europafrågor, Rysslandfrågor och sådant. Det ska jag passa på att göra.

Speciell musiksmak

TT: Vad är din syn, kan man hålla ett sådant här jippo i ett land som ändå befinner sig i krig?

- Det här är ett sådant tillfälle då vi ska passa på att stödja befolkningen och hoppet om en bättre framtid. Om Eurovision-arrangemanget kan buffa i den riktningen, så varför inte? Men jag tror inte man ska göra för mycket politik av Eurovision. Den smyger sig in ändå, men man ska inte dra för stora växlar.

TT: Din föregångare som partiledare hade en ganska, hur ska man säga, speciell musiksmak. Hur är din?

- Haha. Den är säkert ännu värre i sådana fall, i vissas ögon... Jag är ett stort fan av Eurovision och Melodifestivalen sedan jag var ett litet barn, så det här är väldigt stort att få vara med om.

Den första semifinalen inleds klockan 21.00.