Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/26

Oväntade resultatet i Melodifestivalen - de gick vidare till final

Efter Eurovision-segern med "Euphoria" gjorde Loreen comeback i Melodifestivalen. Men mot alla odds gick hon till andra chansen nästa helg. Direkt till final gick Wiktoria, Jon Henrik Fjällgren tillsammans med Aninia. Här finns hela rapporteringen från kvällens tävling.
 

Så nådde Melodifestivalen sitt fjärde stopp på resan runt i Melloland. Det blev en fullsatt kväll i Skellefteå där förhandsfavoriten Loreen drog det största jublet, näst efter Skelleftesonen David Lindgrens hemma-pepp.

Efter en turbulent eftermiddag, då det uppdagades att flera av bidragen läckt på nätforum, var det i går kväll dags för fest i Skellefteå, programledaren David Lindgrens hemmastad. Sändningen inleddes med en förinspelad video där Lindgren iklädd fuskpäls dansade runt i stan, tillsammans med bland annat spelare från Skellefteå AIK och en isbadande naken man. Inne på arenan var stämningen rejält avspänd mellan programledarna David Lindgren Clara Henry och Hasse Andersson, som inte riktigt kunde hålla sig för skratt åt sina egna skämt alla gånger.

LÄS MER: Ilskan mot Loreens Melloshow: "Smutsigt"

Musikaliskt inledde Jon Henrik Fjällgren tävlingen tillsammans med sångerskan Aninia med En värld full av strider. Artisten, som nyligen berättat att han drabbats av posttraumatiskt stressyndrom, vill nu hjälpa andra genom att berätta om sin situation. Schlagerfläkten kom till användning redan i andra numret, Alice och låten Running with Lions. Från Svensktoppen direkt kvalade Örebrobandet Les Gordons in till Melodifestivalen, förstås ett tacksamt fönster för att visa upp sin musik. I går körde de sin "metapoplåt om bandet", som de kallar sin låt Bound to fall.

Förra årets genombrott i Melodifestivalen, Wiktoria från Brämhult i Borås, stegade säkert i högklackat nerför sin scensäng ut på scenkanten, och inget märktes av att det eventuellt skulle vara svårt att sjunga liggandes, vilket befarats i förhandsdiskussionerna. 

Axel Schylström kämpade för sitt liv i flera månader efter en olycka där han fick starkström genom kroppen och med låten När ingen ser fixade han, mitt bland ordentligt med rök och laserstrålar, de danssteg som smärtat under repetitionerna. Men nog slog nervositeten igenom något i sången och lättnaden efter tre minuters show var tydlig.

LÄS MER: Loreens låt har läckt på nätet

Ett stillsamt bidrag stod Sara Varga och Juha Mulari för med låten Du får inte ändra på mig. Sista artisten var den tidigare Eurovisionvinnaren Loreen. "Min låt kom till över ett glas vin", berättade förhandsfavoriten om sitt bidrag Statements, som avslutade grundspelet i Melodifestivalen 2017, med en scenshow i suggestiv dans och känslofull, kraftfull sång.

Efter förra veckans mellanakt där Clara Henry hedrade och peppade alla tonårstjejer tillsammans med Tess Merkel och Lina Hedlund ur Alcazar, var det nu dags för Hasse Andersson som i mellanakten återförenades med Kvinnaböske band – efter succén med Guld och gröna skogar 2015. I går kväll fick sällskap av Nisse Hellberg från Wilmer X.

LÄS MER: Krönika - Vilken skräll! Men Loreen tar sig till finalen ändå