Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Oväntad comeback av David Bowie

Efter hjärtattacken 2004 trodde många att karriären var över. Men David Bowie gör det David Bowie gör - överraskar. Nu släpper han singeln Where are we now?  och ett nytt album väntas i vår.

"Allt flyter", konstaterade Herakleitos redan 500 år före Kristus. I dag gäller snarare "allt läcker". För alla utom David Bowie. På sin 66:e födelsedag släpper popveteranen bomben: en helt ny singel som i vår följs upp av ett nytt studioalbum. Skivan blir hans 30:e och den första han gjort på 10 år. Om någon artist bevisat sanningen i den försokratiske filosofens mest kända fragment är det David Bowie. Få har på samma sätt lyckats återuppfinna sig själva med varje ny skiva.

Musikjournalisten Jan Gradvall var en av dem som tappade hakan när nyheten om Bowies nya skiva briserade.

-Från väldigt initierade källor i skivbranschen fick jag höra att ryktet var att han aldrig mer skulle göra en skiva. Han har bara uppträtt en gång sedan hjärtattacken. Det är otroligt att han lyckats hålla det här hemligt, säger han.

 

"Melankolisk och vacker"

Bowie nya singel heter Where are we now?. En video finns på artistens hemsida och låten går att köpa via Itunes. Skivan får titeln The next day och skall enligt Bowies skivbolag Sony släppas i mars. Jan Gradvall imponeras av David Bowies nya singel.

-Jag tycker att den är fantastiskt bra. Inte bara för att den är så melankolisk och vacker, den säger något nytt. Det är en kommentar till de här sista tio åren och till att komma tillbaka till livet. Den innehåller också en parafras till Space oddity, Bowies genombrott, så det är inte vilken låt som helst.

Se nya singeln här: http://www.youtube.com/watch?v=ErNKPn00EpA