Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Outtrigger chockade sig vidare

Outtrigger chockade sig vidare till Andra chansen. – Vi kommer inte att göra det snällare om ni tror det, säger sångaren Simon Peyron.

Melodifestivalens tredje deltävling fick en chocköppning med tunga metalriff, en sångare i Hannibal-mask och tvångströja och tung, smygande rök. Men också en klistrig refräng i Echo och ett gäng färska hårdrocksgrabbar. Outtrigger tog sig till Andra chansen.

– Nästa gång kanske vi inte skrämmer så många, säger Simon Peyron som trots det monstruösa numret lovar att inte talla på skräcken till Andra chansen i Lidköping.

– Vi kanske ändrar något, men vi kommer inte att bli snällare. Det lovar jag.

Gitarristen Adam Axelsson upprepar det han sagt under hela veckan: Målet var att få göra det här en gång till. Nu får Outtrigger det. Minst.

– Det har varit så kul det här och nu får vi göra det igen. Och kanske är det till vår fördel att publiken får höra låten igen och vänja sig, säger han.

Det bestående intrycket av denna deras första Melodifestivalvecka i livet är att det varit fantastiskt kul, men lördagskvällens framträdande var kronan på verket.

– Känslan av verkligen 120 procent bättre än under genrepet i fredags! säger Simon Peyron.