Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Robin Stjernberg gör många pr-besök hos de andra ländernas delegationer. Här träffar han Tysklands ambassadör Harald Kindermann och Tysklands tävlande artist Cascada.

Outtröttlig Robin på pr-turné i Malmö

Han bussas runt mellan pr-jippon, intervjuer och mottagningar. Eurovision Song Contest är mer än bara lördagens final för Robin Stjernberg. Många skulle tröttna - men han plockar alltid fram ett leende.

Robin Stjernberg, tätt följt av den svenska delegationen och några journalister bussas ut till nattklubben Babel i Malmö. Bland silvriga fat till bredden fyllda med snittar och höga champagneglas hälsar han på Tysklands Eurovision-artist Cascada. De ler, frågar varandra hur stämbanden mår och smilar upp sig för en bild med den tyske ambassadören Harald Kindermann.

Efter en halvtimme med handskakningar, fotografering, ett litet liveframträdande och korta intervjuer med tyska medier är det dags att åka vidare.

-Jag kan tycka att det är kul på ett sätt, men på ett sätt känns det lite konstigt att marknadsföra sig så här. Att träffa andra länder, sjunga och spela för varandra och prata med varandras press. Man byter pr på ett sätt. Det är ganska osvenskt och lite ovant. Men det är väldigt spännande, säger Robin Stjernberg när han har kommit tillbaka till hotellet.

Tröttnar inte

För Eurovision Song Contest handlar om så mycket mer än sång i en europeisk tävling. Det som är runt om kring tar upp nästan lika mycket tid, om inte mer. Sedan han landade i Malmö i lördags har Robin Stjernberg sjungit sin låt "You" oräkneliga gånger. Han har invigt Eurovision Village på Gustav Adolfs torg, uppträtt på de nordiska bidragens fest, sjungit på Euro Club och träffat några av de andra ländernas delegationen.

Gång på gång fyrar han av ett ihärdigt leende.

-Jag tröttnar faktiskt inte. Detta är en del av upplevelsen och jag kommer att lära mig hur mycket som helst på allt det här, det är bara att suga in allt, säger han och förklarar: -Jag älskar det här så brutalt mycket. Det finns inget som jag tycker är roligare än det här, att få hålla på musik som jag tycker om och står för.

  

"Viktigt att vara ödmjuk"

Robin Stjernberg kan inte ta många steg utanför hotellets dörrar innan något fan kilar fram ett autografblock och ber om en bild. "Visst" blir alltid svaret.

-Det är svinviktigt för mig, det är mitt jobb och det jag älskar att göra och det bygger på relationer. Därför tänker jag inte vara en dåre och slarva bort det genom att tro att jag är något, säger han och fortsätter: -Att säga att jag är duktig på det jag gör har aldrig varit ett problem för mig. Det viktiga är att man aldrig trampar på någon annan människa, att alltid vara ödmjuk. Även om jag vinner Eurovision eller blir världskänd så är det bara löjligt att tro att man är speciell. Som människor är vi alla på samma plan, det måste man veta.