Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
16-årige Oscar Zia och Maria Bild deltar i Lets dance.

Oscar Zia fokuserar på samba

Let's dance yngste deltagare Oscar Zia kämpar för att fokusera - han plockar upp mobilen så fort det blir tråkigt. Men den snabba samban i veckans program har fått 16-årige artisten att hålla tålamodet uppe.

Det finns en maxgräns för hur många gånger man kan träna på ett danssteg. I alla fall om du frågar Oscar Zia som ogärna finslipar på detaljer.

-Jag har väldigt dåligt tålamod och väljer att fokusera på de bra grejerna, säger han.

Proffsdansaren Maria Bild leder honom med en fast hand genom repetitionerna.

-Förra veckan hade vi ett litet snack där jag sade att talang bara räcker en bit, det gäller att kämpa också, säger hon.

Tillsammans tränar de flera timmar om dagen. Båda vet när det är dags att packa ihop.

-När jag har tagit för många instagrampauser, då åker vi hem, säger Oscar Zia.

  

Glad och snabb dans

Efter paso doble, tango och rumba har Oscar Zia äntligen hittat dansen som passar honom perfekt - den glada och snabba samban gör att tiden i replokalen flyger förbi.

-Nu blir det glada danser alla veckor fram till slutet, då är det vals och foxtrot, säger Oscar Zia och gör ingen hemlighet av vad han tycker om de klassiska pardanserna. -De är jättetråkiga. Det händer ingenting!

Ibland har det var väl mycket action. På första repetitionen fick Maria Bild ett rejält blåmärke. Lite senare tappade han henne så att hon slog i bakhuvudet.

-Det är farligt att dansa med en 16-åring, säger han och skrattar.

  

Yngst i tävlingen

Oscar Zia slog igenom i höstas när han tävlade i talangprogramet X factor. I våras var han med som sidekick i Behrang Miris Melodifestivallåt Jalla dansa sawa. I Let's dance är han yngst.

-Jag känner mig lite som en underdog, men stämningen är jättebra, säger han och berättar att Markoolio gärna agerar pappa åt honom.

-Han säger åt mig att jag ska plocka undan min disk och så. Fast på ett charmigt sätt.

Let's dance sänds i TV 4 klockan 20.00 på fredag.

OSCAR ZIA

Ålder: 16 år.

Bor: Malmö.

Bakgrund: Kom på åttonde plats i TV 4:s talangprogram X Factor i höstas. Sjöng med Behrang Miri i årets melodifestival med bidraget Jalla dansa sawa.

Aktuell: Tävlar i Let's dance tillsammans med proffsdansaren Maria Bild.