Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oscar Zia favorit i Göteborg

Det är ett rutinerat startfält som står på scenen när Melodifestivalen kommer till Göteborg i helgen. Men förhandsfavoriten är bara 17 år gammal - och han siktar högt. -Jag vill jättegärna vinna, så är det ju, säger Oscar Zia till TT.

När Melodifestivalturnén når Göteborg och Scandinavium i helgen återfinns många kända ansikten. På startlinjen återfinns bland andra CajsaStina Åkerström, Shirley Clamp och Dr Alban. Men ska man tro oddssättarna heter förhandsfavoriten Oscar Zia, som deltar med bidraget "Yes we can".

-Jag är skitnervös. Det här tävlingsmomentet, att gå vidare eller åka ut, det skrämmer mig, säger Oscar Zia till TT, och fortsätter: -Det viktigaste är att jag är nöjd när jag går av scenen, men samtidigt är det viktigt att det går bra. Det kan ju vara avgörande för framtiden. Det finns många som gjort det jag gör nu och två-tre år senare ser man att det inte blev så mycket mer.

Snabb karriär

Oscar Zias karriär började med en åttondeplats i talangtävlingen "X factor" i TV4 2012, och efter det har det gått snabbt. Förra året kom han tvåa i "Let's dance" och gjorde smygdebut i Melodifestivalen, där han som dansare och bakgrundssångare till Behrang Miri nådde andra chansen med bidraget "Jalla dansa sawa".

Och nu är alltså Oscar Zia tillbaka i Melodifestivalen. Men den här gången står han själv på scenen.

-Förra året blev jag inslängd i alltihop två veckor innan det var dags, men jag fick se allting ur en dansares perspektiv och det var bra. Den här gången ska alla bedöma mig i stället och det är jättekul.

Trallvänlig

Hans bidrag "Yes we can" har skrivits av Fredrik Kempe och Oscar Zia beskriver själv låten som "en glad låt med trallvänlig refräng".

-Det är mycket 90-tal i den. Det är en låt som sätter sig på hjärnan på en gång, säger han och fortsätter: -För mig är det en låt som handlar om att man ska göra vad man vill och ingen kan stoppa en. Det är bara jag som kan säga vad som är fel och vad som är rätt, och det är nog något som speglar mig och min väg hit. Det är nog därför jag gillar låten så mycket.

Oavsett utgången i Melodifestivalen väntar ett hektiskt år för Oscar Zia. Samtidigt som han pluggar samhällsprogrammet på gymnasiet väntar ett skivsläpp i början av mars och senare i sommar är han tillsammans med bland andra Eric Gadd, Jessica Andersson och Lena Philipsson, en del av den rikstäckande Diggiloo-turnén.

-Det blir hektiskt, men det är skitkul. Musik är ju det jag vill göra. Jag är så sjukt glad att jag fått den chansen och att jag tagit tillvara på den, säger Oscar Zia.