Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Omtumlad Özz blir snart stjärna

Fortfarande på ett moln efter mottagandet i Almedalen och ganska långt ifrån att landa, tycks det. Özz Nûjen far runt överallt just nu.

Han är ute på turné med komikerkollegorna Johan Glans, Soran Ismail, Hasse Brontén, Ann Westin, Jesper Rönndahl, Martin Lagos ...

– ... och Måns Möller! säger Özz Nûjen med ett skratt, och Måns Möller vid sin sida på en strand någonstans längs turnévägen.

Det är veckan efter succén i Almedalen och Özz Nûjen är fortfarande tagen.

– Jag går lite som på moln, det är svårt att ta in faktiskt. Men det känns som att jag gjort något väldigt riktigt. Och viktigt, säger Özz Nûjen, som var klart tagen på scenen i Visby där han för 6 000 samlade åskådare gav sin show Statsminister Özz Nûjen samtidigt som Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson hölls sitt tal i Almedalen.

– Jag fick koncentrera mig på att inte falla omkull, jag var helt knäsvag av responsen från publiken.

I en balansakt på tråden ”politisk och partisk men inte partipolitisk” håller Özz Nûjen med om att där och då, på fotbollsplanen i Visby, kändes hans insats som komiker lite mer på allvar. Och att den enorma uppslutningen och uppskattningen från publiken kan ses som ett visat förtroende att förvalta.

– Om man sedan lyckas med det, det vet man aldrig, men jag tänker alltid att jag måste göra mitt bästa. 100 procent, eller inte alls. Jag vill alltid vara mig själv nära på scen och har många sidor. Jag är väldigt politisk, men också väldigt barnslig. Och ibland väldigt snuskig. Jag anpassar mig förstås efter sammanhanget.

Nu står Özz Nûjen på mer somrig och traditionell standup-mark med kollegor som också är goda vänner. I kväll ges Sunny standup på Trägår´n i Göteborg.

– Det här är det som alla komiker längtar efter. Att samsas och samlas och ha roligt på och utanför scen i åtta dagar. Att få skratta med och åt varandra. Vi träffas ju nästan aldrig annars!

Senare i sommar ses Özz Nûjen i SVT:s Sommarkväll och i augusti blir han dessutom stjärna för en vecka på ett slott i södra Sverige.

Hur tänkte du när du tackade ja till att medverka i Stjärnorna på slottet?

– Ja du, där tänkte jag nog inte alls. Jag tänkte att de väl gått igenom hela alfabetet nu, och kommit fram till mig. Efter Östen med rösten, haha! Nej, jag är glad och hedrad. Jag tror det blir roligt. Man får ta seden dit man kommer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.