Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Konstnären Illma Gore står bakom den kontroversiella målningen föreställande Donald Trump.

Omtalade Trump-konstnären talar ut efter misshandeln

Konstnären målade en naken Donald Trump med liten penis och blev misshandlad av Trump-sympatisörer. Nu talar hon ut i The Guardian.

Konstnären Illma Gore väckte stor uppmärksamhet när hon i februari publicerade sin målning "Make America Great Again" på Facebook. Målningen föreställer den republikanska presidentkandidaten Donald Trump med liten penis.

 

Nakenporträttet fick stor spridning i sociala medier, men också mycket kritik och konstnären hotades med stämning. För en vecka sedan lade hon även upp en bild på sin Instagram där hon skrev att hon hade blivit misshandlad av en Trumpsupporter, och visade upp en stor blåtira. 

Efter händelsen har Illma Gore nu skrivit en kommentar som publicerades på The Guardian igår. 

Illma Gore skriver att hon aldrig förväntat sig uppmärksamheten som följde publiceringen, och att hon under två månader fått ta emot dödshot, våldtäktshot och anonyma telefonsamtal om stämningshot.

"För att bekämpa dem som försöker begränsa min yttrandefrihet har jag laddat upp konstverket på min hemsida för fri nedladdning. Jag har också försökt få kontakt med gallerier som skulle kunna tänka sig att ställa ut det, även om ingen har nappat ännu. Jag tror att amerikanska gallerier är rädda för att ställa ut det, rädda för att gå emot Trump och och rädda för att få samma hot som jag fick", skriver hon, och fortsätter:

"Vad gäller vad det kommer att betyda för mig som konstnär - ingenting. Jag kommer att forstätta skapa konst", skriver Illma Gore i sin artikel.

På Instagram publicerade Illma Gore under gårdagen en bild där hennes blåtira gått ner med texten "getting better".