Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

OMRÖSTNING: Vilken är den bästa tv-serien genom tiderna?

Tv-serier är hetare än någonsin. Men vi är många som genom åren följt gamla klassiker som Rederiet, Familjen Macahan eller Knightrider.

Idag får de gamla klassikerna konkurrens av tv-serier som Game of thrones och Orange is the new black. 

Vilken är egentligen bäst? Var med och rösta!

 

Här är de nominerade:

1. Familjen Macahan

"Utan tvekan" är motiveringen för denna serie. Kärlek, cowboyhattar, boots och pang pang i en go kombo.

2. Tre kronor

Det visslande introt och de dramatiska vändningarna fick hela Sverige att sitta still mellan klockan 20.00-21.00 på onsdagarna under 90-talet. Sista scenen är dramatisk och fortfarande ett trauma för många 80-talister.  

3. Days of our lives

Hur kan en serie där det händer så lite vara så spännande? Skådespelare byts ut hej vilt, men intrigerna i Salem lever alltid kvar mellan familjerna Horton, Brady och inte minst DiMera. Över 12 000 avsnitt har spelats in sedan starten 1965. Och visst är vi många som hade mardrömmar om när Dr Marlena Evans blev besatt av en demon i äkta Exorcisten stil. En demon som inte ens urskurken Stefano kunde rå på...    

4. Knightrider

Innehåller allt: Kärlek, action, drama, spänning, goda mot onda, specialeffekter - ALLT! Och ingen tycker väl det är dåligt med en solbränd och vältränad David Hasselhoff? Speciellt en solbränd och vältränd David Hasselhoff i en supersnygg sportbil med massa funktioner.

5. Airwolf

Action, spänning... Massa bra. Klassisk serie. Och för den som älskar helikoptrar (vilket typ alla gör...) är denna tv-serie given.

6. A-team

Bara för att de är så coola.

7. Alf 

Klassisk barnserie. Man satt alltid och väntade på att han skulle käka upp katten.

8. Twin Peaks

Mystiskt mord-drama som kittlar i hela kroppen. Vem mördade egentligen Laura Palmer? Inga spoilers här inte.

9. Breaking bad

Alla coola människors favorit. Mycket droger och galna människor. Hur går man från Svensson-liv till drog-liv? "Trött på livet" verkar svaret vara i denna serie.

10. Game of thrones

Vem älskar inte denna serie? De chockar tittarna - gång på gång. Och aggressionen mot spoilers har aldrig någonsin varit så omfattande. Massa naket, massa mord, massa vändningar. Vilken serie har någonsin vågat slakta så många karaktärer så snabbt?

11. Sex and the city

Provocerade tydligen många män i början - men nu vågar man nog inte det. Länge leve kvinnans sexuella frigörelse! Och om det innebär en cosmo-drink och rosa fjädrar, varför inte?

12. The Office

Kult-serie. Say no more.

13. Vänner

Hur många säsonger och hur mycket har inte skådespelarna tjänat på denna tv-serie? En hel industri! Och humorn håller i sig enda till slutet. Alla har vi en favorit-skådespelare som man relaterar till lite extra från tv-serien Vänner.

14. The Wire

Hård, smutsig polisserie man bara kan älska.

15. River

Stellan Skarsgård (!) spelar en briljant polis bland mord och mordoffer. Bra story och jäkligt bra skådespel.

16. Baywatch

Oj oj oj... Pamela Andersson i den extremt högt skurna baddräkten - en syn man aldrig glömmer. Träning i stranden i slowmotion, hårdrocksmusik och oljiga kroppar. Herregud. Men vad är storyn egentligen?

17. Beverly Hills

Rika snygga ungdomar i massor av superdrama. Tonårsgraviditeter, fylla, brottslighet och kärleksdrama i rikemansområdet Beverly Hills!

18. Melrose Place

Alla som skolkade från skolan på slutet av 90-talet följde Melrose Place. Lite som Days of our lifes. Den gick och man kollade på den.

19. Orange is the new black

Så många fantastiska kvinnliga karaktärer. Vem har inte kört leken: Vem är du i Orange is the new black? Dessutom har de varit extremt normbrytande i sina karaktärsval; transpersoner, diverse former och nationaliteter och galna damer.

20. Seinfeld

Humorn blir bättre ju äldre man blir. Skarp och rolig komedi-serie. Kanske extra rolig för alla singlar där ute.

21. Simpsons

Staden Springfield verkar vara ett riktigt fruktansvärt ställe. Men familjen Simpsons livar definitivt upp. Älska Homer! Eller Lisa! Eller ja, alla karaktärer! Och om man inte gillar själva familjen finns en värdelös polis, en tragisk bartender eller en taskig men ganska rolig mobbare i skolan.

22. Southpark

Alla snubbars favorit. Vissa älskar humorn - andra fattar ingenting. Men en tecknad serie som vågar ta sig an politiskt kontroversiella ämnen måste man applådera!

 

Vinnaren blev Game of Thrones med 728 röster.

LÄS MER: Game of Thrones har valts till bästa tv-serien

På andra plats kom Vänner med 655 röster och på tredje plats kom Seinfeld med 495 röster.