Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Omar Rudberg tippades kunna bli en av vinnarna i Melodifestivalens deltävling i Leksand, men föll tungt.

Omars ilska efter förlusten: Not fair

Omar Rudberg var en av favoriterna Melodifestivalens deltävling i Leksand. Men han slutade sexa och åkte ut. Själv tror han att det beror på SVT:s nya röstningssystem.

Nytt för tävlingen i år är att tittarna delas in efter ålder, där varje åldersgrupp tilldelas ett visst antal röster. Detta efter diskussioner om att barn har haft för mycket makt över tävlingen.

Efter tävlingen i Leksand tror Omar Rudberg att han skulle gått vidare med sitt bidrag "Om om och om igen" om det inte vore för de nya reglerna.

- Många inklusive jag tror att det beror på det nya röstningssystemet. Om du får fler röster än någon annan artist skulle jag säga att du ska gå vidare. Men jag vet inte hur mycket röster jag fick jämfört med de andra, säger han till TT.

Bandkollegan kom sist

Förra veckan drabbades hans tidigare bandkollega från FO&O, Oscar Enestad för samma sak, säger han.

- Det här bevisades inför folket förra veckan då Oscar kom sist, trots att han fick 100 000 fler röster. Det är otroligt konstigt. Det är “not fair”, säger han.

Men Rudberg är trots allt nöjd med sin insats.

- Det är som det är. Jag är apnöjd med mitt nummer och vi gjorde det så jäkla bra. Alla säger att vi är otroligt jävla grymma. Min låt är unik, jag är unik och vi gjorde något unikt. Det här har inte funnits i Melodifestivalen förut, säger han.

Björkman: Rättvist

För Expressen bemöter tävlingsproducenten Christer Björkman kritiken och säger att systemet är rättvist.

- Om man ska göra en tävling för hela svenska folket, och hela svenska folket ska vara med och avgöra det här, då måste också hela svenska folket göras hörd. Nu ser ju regelverket ut så här, säger han till tidningen.