Studiomannen Henrik von Zweigbergk, i mitten, Aleena Gibson och Stefan Andersson.
Studiomannen Henrik von Zweigbergk, i mitten, Aleena Gibson och Stefan Andersson.

Omaka artistpar som möts på mitten

ANNONS
|

De sprang på varandra på en skivsignering i Göteborg. Aleena Gibson var rätt på och förklarade att hon ville skriva låtar med Stefan Andersson. Han tvekade. Att skriva låtar och sjunga med någon annan är svårt. Efter att ha funderat sa han ja.

- Har inte varit med om något liknande, det tog 20 minuter, sedan bara satt det. Sången, personkemin, allt. Det var liksom självklart att vi skulle göra en skiva ihop.

På albumet, som är klart och släpps om cirka en månad, finns festivalbidraget Anything but you, med. Även till att låten skulle skickas in kände Stefan Andersson tveksamhet. Han tyckte inte att den stillsamma, Simon & Garfunkel-doftande sången, var en melodifestivallåt.

ANNONS

- Men sedan har jag förstått att det inte finns några typiska sådana längre, att det är bredden som gäller. Att den kom med är kul, nu känns det bara roligt och lite spännande. Ska bli intressant att se hur låten står sig.

Var med 2003

Aleena Gibson - bodde i Göteborg och hette Högdahl innan hon gifte sig och flyttade till Stockholm - var med i tävlingen 2003 och har skrivit flera låtar till den. Hon var mer positiv till att låten skulle testas.

- Kännetecknande för vår arbetsrelation och våra totala olikheter. Jag är intensiv och direkt, Stefan tvärtom, lugn och eftertänksam. Vi möts helt enkelt på mitten, har förmågan att skapa en musikalisk helhet tillsammans.

Båda säger att musiken och låtskrivandet är oerhört viktigt för dem, att det är angeläget att kunna stå för det man gör, en ömsesidig respekt för varandras kunnande och tyckande.

Trygga i musiken

- En betydelsefull del i vårt samarbete, annars hade det knappast fungerat, betonar Gibson. och Andersson.

Att duon för några dagar befinner sig i ett sammanhang med stor uppmärksamhet tar de med ro.

- Melodifestivalen är som att ligga i lumpen, uppställning och ordergivning, bara att hänga på, men behöver inte tänka särskilt mycket själv. Det viktiga är musiken och framträdandet - det kan vi och i det känner vi oss trygga, säger Stefan Andersson.

ANNONS

Någon nervositet har han inte känt av. Inte än.

- Men den kommer säkert, kanske inte på scen, men väl i Greenroom när man sitter och väntar.

Hjälp på scen har de av en annan göteborgare, magikern Stefan Odelberg.

- Han har lite tricks för sig, men det där är fortfarande lite hemligt, säger Stefan Andersson.

Stefan Andersson
Ålder

Familj

Bor

Gillar

Sån är jag
Aleena Gibson
Ålder

Familj

Bor

Gillar

Sån är jag
ANNONS