"Om jag ska vara ärlig så älskar jag ju Göteborg"

ANNONS
|

Din akustiska sommarturné började på Orust i måndags. Hur känns det?

– Känns bra! Jag längtar ju efter att få spela, det är som att komma hem. Jag gjorde en sådan här turné för första gången förra sommaren, vanligtvis spelar jag på större stället – och inomhus. Men förra sommaren ville jag göra något annat, inte festivalgig, utan någonting mindre. Motsatsen till att spela i konserthus. Det var så himla kul och så uppskattat att jag ville göra det den här sommaren också, trots att jag egentligen inte har tid.

ANNONS

Det blir mycket västkusten. Först Orust, sedan Göteborg och sedan Varberg.

– Ja det är jättekul, västkusten har så många bra sommarscener. Förra året hamnade min spelning på kulturkalaset, och även om det var roligt att spela för flera tusen så var det inte riktigt tanken. Nu spelar vi på Villa Belparc, det blir mycket mer intimt, och dessutom är det gratis så alla kan verkligen komma.

Vad kommer publiken få höra?

– Det blir sjukt mycket musik, från alla mina plattor. De är i nya versioner, mer back to basic. Det blir mer personligt och allt kan hända. Man har mer frihet på sådana här spelningar, det är skitkul. Om jag får feeling kan det bli långa monologer eller solon.

Något särskilt man ska lyssna in sig på om man inte har koll på dig?

ANNONS

– Nej, har man inte någon koll på mig har man nog ganska roligt. Man får se mig på nytt sätt, inte som man sett på TV. Det blir hjärta, smärta och humor, utan att vara en komedishow. En av de konstigaste kommentarerna jag fick på Orust förra året var en man som kom fram och frågade; Asså, du e la för rolig för Stockholm?

Vilka är det som brukar komma på dina konserter?

– Om jag ska vara ärlig så älskar jag ju Göteborg, det är bästa publiken och fantastisk stämning. Förra året var det ganska mycket folk, och man märkte på skivköerna att många inte hade lyssnat på mig tidigare för de ville köpa alla skivor. Jag blir allra stoltast när det kommer fram någon gubbe som säger att han egentligen bara lyssnar på AC/DC, men att frugan drog med honom – och att han grät under konserten. Då ser man på frun att hon är nöjd för att hon kommer att få ligga i kväll, haha. Så om man kommer på mina konserter får man skratta, gråta – och alla får ligga!

ANNONS

Fotnot: Sarah Dawn Finers västkustkonserter: 27-29 juli, Slussen, Orust, 30 juli, Villa Belparc, Göteborg, 1 augusti, Majas vid havet, Varberg

ANNONS