Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Olssons kamp för Sommarkväll till Trädgår'n

SVT:s lördagsunderhållning Sommarkväll med Rickard Olsson flyttar till Trädgår'ns uteservering. Nina Persson, Jan Guillou och Suzanne Reuter är klara som gäster.

- Du kan inte ana vad jag har slagits för det här, säger programledaren Rickard Olsson.

Sommaren 2013 sändes programmet från River Café på Norra Älvstranden. Men Rickard Olsson ville ha en förnyelse.

- Förra årets var vi mest inomhus, det blev varmt som en mikrovågsugn. I år sa vi att vi skulle vara utomhus, att då sätta sig på en brygga i älven är lite vanskligt. Dessutom är det inte så lätt att locka publik till Hisingen om de inte redan bor i området.

Efter lite om och men är det nu klart att Sommarkväll kommer att direktsändas från utomhusscenen på baksidan av Trädgår'n i centrala Göteborg.

- Jag vill ha en Summer in the city-känsla. Det är mycket vågskvalp, flaggspel och mintgröna pikétröjor i tv på sommaren ändå. Det här blir lite mindre nationalromantiskt präktigt, säger Rickard Olsson.

Under fem lördagskvällar med start 19 juli blir det samtal med gäster om högt och lågt, humoristiska inslag och levande musik under ledning av nye kapellmästaren Jimmy Wahlsteen.

- Jimmy är cool och en bra gitarrist och Anna Sahlins man, faktiskt. Han är en rutinerad musiker som har varit med i många program tidigare.

SVT vill hålla gästlistan öppen så länge som möjligt för att programmet ska kännas aktuellt. Men för GP avslöjar Rickard Olsson några godbitar bland de klara gästerna:

- Suzanne Reuter, Claes Månsson, Jan Guillou, Nina Persson, och om Gud vill även Carola och Anna Odell, säger han.

Förhoppningen är att programmet inte bara ska locka tv-publiken utan också att många göteborgare ska hitta till scenen. Det kommer att gå utmärkt att stå i Trädgårdsföreningen och kolla, eller att sitta på restaurangens uteservering.

- Drömmen vore att få lite Måndagsbörsen-känsla. Vi bjuder på samtal och artister och hoppas att folk söker sig dit och hänger en stund med oss innan de går vidare ut på stan, säger Rickard Olsson.

Trädgår'ns platschef Albert Alexandersson är eld och lågor över att SVT ska direktsända från uteserveringen.

- Vi kommer ju inte att ha egna musikakter samtidigt som de sänder men allt annat är öppet som vanligt.

Fakta: Sommarkväll med Rickard Olsson

Klara gäster: Suzanne Reuter, Claes Månsson, Jan Guillou, Nina Persson.

Nästan klara gäster: Carola, Anna Odell.

Sänds: Fem sommarlördagar klockan 20.00-21.00 i SVT 1.

Datum: 19 juli, 26 juli, 2 augusti, 9 augusti och 16 augusti.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.