Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Olikapersoner tar klivet in på scenen

Humorgruppen Olikapersoner är tillbaka – men denna gången utanför Instagram. I nästa vecka dyker de upp på Folkteatern.

– Jag tror på riktigt att det är någonting som man aldrig tidigare har sett på en teaterscen, säger Anton Hellström som tillsammans med Adam Axelsson och Ossian Melin står bakom det uppmärksammade Instagramkontot olikapersoner.

Göteborgstrion har hyllats för sina instagramvideor där de gestaltar humoristiska vardagssituationer och karaktärer, och de har gästats av bland annat Danny Saucedo, Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.

För en tid sen skrev humorgruppen på sitt instagramkonto att de funderade på att lägga ner kontot på grund av en fejd medlemmarna emellan, men nu skriver de i stället att upplösningen var fejkad.

– Haha ja en fejd var det iallafall inte. Vi som grupp löstes inte upp utan vi gjorde det för att ta makten över dramaturgin på kontot, istället för att dö ut gjorde vi slut på det själva. Det var en taktisk grej, vi ville ha någon slags förändring, säger Anton Hellström.

Förändringen leder just nu till den nyskrivna teaterföreställningen Pjäsen - vem har tillgång till det offentliga rummet?

– Det blir en typ av scenkonst där vi blandar teater med så många olika uttrycksformer som möjligt. Pjäsen kommer att innehålla dans, film, musik och eventuellt interaktion med publiken.

Pjäsen visas som en programpunkt på Filmfestivalen på Folkteatern på torsdag och fortsätter sedan vidare till Malmö och Stockholm. Anton Hellström vill inte avslöja handlingen eftersom han vill att publiken ska skapa sig en egen uppfattning, men han säger att det kommer vara tydligt vem som står bakom den.

– Man kommer att märka att det är vi som har gjort den, andan och stämningen kommer att spegla kontot. Men det är inte samma karaktärer utan nu ger vi oss ut på djupare vatten.

– Det kommer att bli en 50 minuter lång energiexplosion, som en stark espresso-shot.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.