Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Uppesittarkamp mellan Oldsberg och Kronér.

Oldsberg: "Vi är Barcelona, de är Gais"

Två av våra mest folkkära programledare tävlar om tittarnas uppmärksamhet när TV4 och SVT sänder varsin uppesittarkväll dan före dopparedan. Oldsberg: "Vi är Barcelona, de är Gais"

– Jag känner ingen konkurrens alls. Bingolotto är ett spelprogram medan vi kör ett traditionellt julprogram, det är två helt olika saker, säger Lasse Kronér som hoppas att det går bra för Bingolottos uppesittarkväll.

– Jag och Ingvar Oldsberg är ju bästa kompisar så det är klart att jag vill att det ska gå bra för dem, säger han.

De två programmen, Bingolottos uppesittarkväll med Ingvar Oldsberg och SVT:s Julstök med Lasse Kronér, direktsänds båda två, precis som i fjol, runt sjutiden dagen före julafton.

– Mellan mig och Lasse Kronér finns det ingen prestige, vi är polare, förra året kom Lasse till och med över till min studio och önskade mig lycka till, säger Ingvar Oldsberg som samtidigt menar att SVT inte kan mäta sig med Bingolotto.

– Jämför man våra program förra året så hade Bingolotto tre gånger fler tittare, säger Ingvar Oldsberg.

Lasse Kronér å andra sidan menar att SVT:s program, som direktsänds under fyra timmar och gästas av bland annat Marit Bergman och Tommy Körberg, riktar sig till en helt annan publik.

– Vill man ha mycket jul och extremt lite spel ska man titta på oss. Förra året var det precis samma sak och då lyckades vi ändå hitta en och en halv miljon tittare, säger Lasse Kronér.

Men Ingvar Oldsberg talar lite mer klarspråk:

– Vill man se Gais spela ska man titta på SVT och vill man se Barcelona spela ska man titta på oss.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.