Oldsberg fyller 72 år – planerar bröllop igen

Han är känd från "På Spåret" och Bingolotto". Och i dag firar Ingvar Oldsberg sin 72-årsdag.

ANNONS
|

I dag fyller Ingvar Oldsberg, folkkär programledare, sportjournalistoch göteborgsprofil, 72 år. Dagen firar han dock i stillhet tillsammans med familjen.

– Jag har undanbett hyllningar i gryningen. Det har aldrig tilltalat mig, inte minst på grund av det arbetsschema jag haft under alla åren, säger Ingvar Oldsberg.

Ska fira med familjen

Han berättar att han fortfarande är "mätt" efter sitt 70-årsfirande för två år sedan. Då kom ett hundratal personer för att fira honom. Idag blir det istället tårta tillsammans med kärleken Maria, barnen Staffan och Viktoria, samt barnbarnet Elsa.

– Vi ska kasta i oss så många kalorier vi kan på kort tid, säger Ingvar Oldsberg och skrattar.

ANNONS

Dementerar hälsoproblem

Tanken var att han och Maria skulle ha gift sig tidigare i år på Kuba. Men på grund av byråkratiskt strul, är planerna ändrade och bröllopet blir först senare i år.

– Vi har pratat om våren, kanske sommaren. Det blir på en okänd plats med familj och vänner, förklarar han.

Det har tidigare ryktats om att ni ställde in på grund av dinpacemaker. Stämmer inte det?

– Nej, absolut inte. Det var lagarna på Kuba som satte käpparna i hjulet. Jag var faktiskt och undersökte den häromdagen och läkarna sa att den sitter rätt. Jag har ju haft en del problem med att jag blir andfådd, men tydligen låg inte problemet där. Men vi får se. Jag har ju haft den ett år.

Planerar nytt program med parhästen Björn Hellberg

Åldern till trots är Ingvar Oldsberg pigg och alert. Nytt kontrakt för Bingolotto ligger i pipen där målet är att förlänga med två år. Det enda han har att klaga över är knäna och höften, men de ska opereras inkom kort.

– Jag ska träffa narkosläkarna nästa vecka och utvärdera hur det kan påverka Binglotto, säger han.

Men är det inte dags för pension snart?

– Jag har ju gått över pensionsåldern med sju år och har inga planer på att sluta. Jag och Björn Hellberg har pratat lite om att jobba ihop i framtiden. Vi har diskuterat någon form av frågesport men inget konkret,

ANNONS
ANNONS