Ola Salo lovar att maxa showen på Rondo

Henrik Schyffert bad självmant om att få skriva manus till Ola Salos nya show. I januari är det premiär för It takes a fool to remain sane på anrika Rondo i Göteborg.

ANNONS

De kan tyckas vara ett omaka par, Ola Salo och Henrik Schyffert, men de delade loge när de båda var med på turnén Stjärnklart 2016. Då hörde 2Entertain av sig till Salo och frågade om han var intresserad av att göra en krogshow på Rondo.

– Jag frågade såklart vad han tyckte. "Är det inte för tidigt?" sa jag. "Nej, kör! Säg till om du vill ha hjälp att skriva manus" sa han, minns Ola Salo.

LÄS MER:Gustafsson fuldansar sig ända fram till jul

"Intresserat oss för slutet av 90-talet"

Sagt och gjort. Tillsammans har de arbetat fram ett manus som ramar in det pärlband av hitlåtar som Ola Salo skrev under The Ark-tiden.

ANNONS

– Vi har intresserat oss för slutet av 90-talet, tiden precis före The Arks genombrott. Det var då jag kom fram till vad jag inte gillade med samtiden och vad jag ville föra fram istället. Jag började skriva låtar som hade en så tydlig anda att jag till och med formulerade ett manifest.

I princip är låten It takes a fool to remain sane det manifestet och därför har den också fått ge namn åt krogshowen.

– Filosofin bakom den låten löper som en röd tråd genom hela showen.

Efter några långa inledande samtal kom Henrik Schyffert med ett förslag till grundmanus, som de sedan har jobbat vidare med.

– Man hade ju velat göra en show till med Henrik, som var mer av en pratshow, men den här gången ligger fokus främst på maxade sceniska nummer.

LÄS MER:Ola Salo gör nästa krogshow på Rondo

Hegteknologisk och "maxad"

Själva showen ska bli högteknologisk och "maxad", med Edward av Sillén som regissör och Mikael Gordon-Solfors som showmakare. Men Ola Salo är mycket knapphändig med detaljer.

– Jag kan inte avslöja mer, men det kommer vara en fantastisk show, väldigt visuell och spektakulär. Jag har alltid funderat på hur mycket mening du kan pressa in i något och ändå vara maximalt underhållande.

ANNONS

Ola Salo var konstnärlig motor i The Ark, komponerade musiken och formgav ofta kläderna. Ändå har han varit noga med att stämma av med sina gamla kollegor inför soloshowen.

– De är hellugna med det. Jag skrev alla låtarna, men vi bar ju fram dem till framgång tillsammans som band. Nu känns det som att jag förvaltar vårt arv och jag vill göra det på ett respektfullt sätt.

Vad vill du skicka med publiken hem?

– En känsla av tillvarons oändliga möjligheter. Jag har alltid skrivit musik med livets besvärliga sidor som fond, men som hela tiden pekar mot ett ljus, något hoppfullt. Någon sa " känslan i dina låtar är att det kommer att bli bra". Det gillar jag.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS