Ola Lindholm är aktuell med ny barnbokserie. Arkivbild.
Ola Lindholm är aktuell med ny barnbokserie. Arkivbild.

Ola Lindholm ska få fler unga killar att läsa

ANNONS
|

Just nu arbetar programledaren Ola Lindholm och hans medförfattare Johan Lindqvist med en ny bokserie som ska väcka läslusten hos killar i åldern 9–12 år.

- Det är pojkar i den här åldern som tyvärr mer och mer har tappat läsningen och vi känner att där finns ett jobb att göra, säger Lindholm i en intervju med P4 Väst.

ANNONS

Det två första böckerna i bokserien, som Lindholm beskriver som "stenhård action", ges ut i maj nästa år. Strategin för att få fler unga att tända läslampan har varit att hålla det enkelt.

- Det ges ut fantastisk barnlitteratur i Sverige men det kan ibland vara lite avancerat. Vi kände att vi ville skriva böcker med väldigt låg tröskel som våra egna elvaåriga jag skulle älska att läsa och som eventuellt kan bli en brygga till lite mer avancerade texter, säger han.

Ola Lindholm debuterade som författare med barnboken "Odjuret vaknar" 2016. Han har tidigare programlett barnprogrammen "Myror i brallan" och "Wild kids" och arbetat som chefredaktör för ungdomstidningen Kamratposten.

TT

ANNONS