Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/1

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Oklart hur många avsnitt kvar av "Game of Thrones"

Sjunde säsongen av HBO:s "Game of Thrones" sätter igång i sommar. Men tv-bolaget har ännu inte spikat hur många avsnitt den åttonde och sista säsongen av den populära tv-serien kommer ha.

Ett nytt år är här och en ny säsong av HBO:s våldsamma och älskade fantasyserie "Game of Thrones" är därför på väg. Men det återstår fortfarande en del frågetecken - både när det gäller denna säsong men också nästa.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Den enda saken vi fortfarande jobbar på är hur många avsnitt de vill göra, säger Casey Bloy, programansvarig hos HBO till TVLine.

LÄS MER: "Game of thrones" mest sedd på HBO

Tidigare uttryckte "Game of Thrones"-serieskaparna David Benioff och D.B. Weiss att de ville producera totalt sex till åtta timmar efter sjunde säsongen. Det fick många att förutsätta att säsong åtta skulle bli sex avsnitt lång, men detta verkar alltså fortfarande inte vara helt spikat.

Den sista säsongen

Säsong sju av "Game of Thrones" har ännu inte fått ett datum för när den kommer börja sändas, men mycket tyder på att vi får återse Jon Snow, Danaerys och de andra någon gång i mitten av sommaren. Säsong sju kommer passande nog bestå av sju stycken avsnitt, till skillnad mot de tio avsnitt långa säsongerna vi tidigare fått.

Därefter följer alltså den absolut sista säsongen av tv-serien, troligtvis någon gång under nästa år. Huruvida den blir sex avsnitt eller fler återstår dock att se. 

– Allt handlar om hur många avsnitt de är bekväma med att göra. Men jag tackar aldrig nej till fler avsnitt, säger Casey Bloy.