Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fans har föreslagit Fleetwood Mac-sångerskan Stevie Nicks som ersättare för Carrie Fisher.

Oklar fortsättning för Star Wars

Fansen jublade när Carrie Fisher meddelande att hon skulle komma tillbaka som prinsessan Leia i de nya Star Wars-filmerna. Nu är det oklart vad som händer med den sista filmen i nya trilogin.

Carrie Fisher slog igenom internationellt i rollen som prinsessan Leia i Star Wars: A New Hope 1977, och repriserade sin roll i de två nästkommande filmerna i serien. När det stod klart att originaltrilogin skulle få en kronologisk fortsättning valde Fisher att komma tillbaka, den här gången som general Leia.

"Ingen Leia utan henne"

"Fans blev överlyckliga när de hörde att hon skulle komma tillbaka. Inte bara för att de ville se Leia igen, utan för att de ville Carrie. Det finns ingen Leia utan henne, och Star Wars är inte detsamma utan henne." skrev nuvarande producenten bakom serien, Kathleen Kennedy, på Star Wars officiella hemsida efter beskedet om Fishers bortgång.

Enligt Disney, som äger rättigheterna till Star Wars, hann Fisher spela in alla sina scener till den nästkommande filmen i den nya trilogin. Det skriver The Guardian. Tanken var att hon även skulle vara med i den tredje filmen, som beräknas ha premiär 2019. Disney har ännu inte gått ut med om general Leia kommer att synas i trilogins sista del.

Återuppväckt förr

I det senaste tillskottet till Star Wars-sagan har man genom datoranimationer återuppväckt skådespelaren Peter Cushing, som gick bort 1994, för hans roll som Grand Moff Tarkin från originaltrilogin. Dessutom syns en ung Carrie Fisher som återskapats för att kunna ge sekvenser med en ung prinsessan Leia.

Detta har väckt spekulationer om att Fisher kan komma att dyka upp även i den nya trilogins sista film. Att återskapa en skådespelare kräver dock tillstånd från kvarlevande familjemedlemmar. 

Vissa fanns har enligt The Guardian föreslagit Fleetwood Mac-sångerskan Stevie Nicks som ersättare för Carrie Fisher.