Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mikael Persbrandt och Anna Odell medverkar båda i Odells nya "X & Y" som premiärvisas som öppningsfilm på Stockholms filmfestival i vinter. Arkivbild.

Odells "X&Y" öppnar Stockholms filmfestival

Anna Odell gjorde succé med sin debutlångfilm "Återträffen" (2013). Nu står det klart att hennes nästa långfilm, "X&Y", får äran att öppna årets filmfestival i Stockholm.

Hon ser fram emot att ta del av publikens reaktion på filmen men förklarar att hon inte känner någon speciell press att leva upp till "Återträffens" framgångar.

- Jag tänker inte på det sättet. Så länge jag gör någonting jag tror på... jag skulle inte släppa något som jag inte kände att jag kunde stå för, säger Anna Odell.

- Eftersom jag tycker om den så tror jag att det säkert finns de som kommer att tycka om den, men hur många det blir kan man ju aldrig veta.

I filmen undersöker hon och Mikael Persbrandt manligt och kvinnligt och bilderna av sig själva som "den vilda manliga skådespelaren" och "den galna konstnärskvinnan". I en tidigare intervju med TT beskrev hon utgångspunkten för filmen:

- Jag har ju varit känd som den galna gränslösa konstnären, som man inte vet vad hon kan hitta på. I den här filmen leker jag med det, sade Odell då.

"X&Y" har världspremiär vid filmfestivalens galapremiär den 6 november och visas dessutom under den officiella festivalpremiären den 7 november.