Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Obamas roligaste stunder

Jerry Seinfeld tycker att USA:s president Barack Obama är tillräckligt rolig för att klassas som komiker, håller du med? Vi har samlat några av Obamas roligaste stunder.

Många blev nog förvånade när det första avsnittet av komikern Jerry Seindfelds program gästades av ingen mindre än den amerikanske presidenten Barack Obama. Programmet "Comedians in cars getting coffee" går ut på att Jerry Seinfeld träffar andra välkända komiker, tar en biltur, dricker kaffe och pratar. Men när säsong 7 drog igång var det i stället presidenten som skulle hämtas upp i Jerry Seinfelds bil.

– President Barack Obama har enligt min åsikt åstadkommit tillräckligt roliga repliker för att platsa i programmet, sa Jerry Seinfeld i inledningen till avsnittet.

Och president Obama har haft sina roliga stunder. Under Vita husets årliga korrespondentmiddag brukar han skämta till det lite extra, och i år var inget undantag. Efter att ha konstaterat att många amerikaner lever i en tid av osäkerhet tog han demokraternas Hillary Clinton som ett exempel.

– Jag har en vän som för bara några veckor sedan tjänade miljontals dollar per år... och nu bor hon i en skåpbil i Iowa, skojade Obama med anledning av hennes presidentvalskampanj. Han drog även liknelsen mellan hennes kampanj och Khaleesis ankomst till Westeros.

Men den riktiga höjdpunkten var när Oblama kallade upp in sin "arga översättare" Luther på scen (komikern Keegan-Michael Key) som skulle översätta Obamas politiskt korrekta uttalanden.

Obama: I vår föränderliga värld är traditioner som Vita husets korrespondentmiddagar viktiga.

Luther: Alltså, vad är det här för middag? Och varför måste jag vara med på den? Jeb Bush, vill du verkligen göra detta?

Klippet blev en viral succé och har över 40 miljoner visningar på vita husets facebook-sida.

2013 års korrespondensmiddag höll kanske inte riktigt samma nivå, men även där blev det några skämt.

– Visste ni att Sheldon Adelson (amerikansk affärsman) spenderade 100 miljoner av sina egna pengar på negativa annonser om mig. Man måste verkligen ogilla mig för att spendera den sortens pengar. Det är Oprah-pengar. Man skulle kunna köpa en ö och kalla den "no bama" för den sortens pengar"

Ibland händer det även att den amerikanska presidenten tar ton, som på en välgörenhetsmiddag där han ställer sig upp och sjunger Al Greens "Let's stay together" eller går upp på scen med Mick Jagger för att sjunga Sweet home chicago. Och han är inte rädd för att bjuda på sig själv, som i sajten Buzzfeeds video från februari i år som visar allt presidenten gör när ingen ser på.

Jerry Seinfelds program är faktiskt inte första gången Barack Obama intervjuas av en komiker, han har gästat Jimmy Fallons talshowprogram "Late night with Jimmy Fallon" " och läst upp elaka tweets som andra har skrivit om honom i programmet Jimmy Kimmel live.

Och 2014 deltog han i humorprogrammet Between two ferns med Zack Galifianakis, som är känd från filmerna Baksmällan. Zack Galifianakis frågade Obama bland annat om han skulle vilja sitta som president en tredje gång.

– Jag tror faktiskt inte att det är någon bra idé. Om jag ställde upp en tredje gång skulle det bli lite som att göra en tredje Baksmällan-film. Gick ju inte så bra, eller hur?

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.