Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Nya "Star Wars" tar farväl av Leia

I december har "Star Wars: The Last Jedi" premiär men redan nu får vi veta lite mer om den kommande biofilmen. I senaste numret av Vanity Fair avslöjas detaljer kring handlingen, och vi får se närmare på hur karaktärerna kommer se ut.

I december är det dags att återvända till galaxen för länge, länge sedan när "Star Wars: The Last Jedi" har premiär. Än så länge har fans inte vetat speciellt mycket om den åttonde filmen, men i senaste numret av magasinet Vanity Fair berättar regissören Rian Johnson och storfilmens skådespelare lite om vad vi kan vänta oss. Tidningens fotograf har också passat på att fota en del av karaktärerna, så som de kommer se ut i filmen. 

LÄS MER: Rey kämpar för att bli Jedi – se nya trailern

Bland annat kommer Luke Skywalker få en klart större roll än i den sjunde filmen, och att han kommer lära upp Daisy Ridleys karaktär Rey i ett övergivet tempel som tillhör den uråldriga Jedi-ordern. 

Under filmens gång kämpar John Boyegas karaktär Finn för att återvända från skadan han drog på sig i slutet av förra filmen, likväl som Adam Drivers Kylo Ren brottas med vad han gjorde mot sin far. Ett nytt ansikte är däremot Benicio Del Toro, som endast går under kodnamnet "DJ". 

Leia skulle få större roll

I slutet av förra året gick Carrie Fisher, en av originalfilmernas ikoner, tragiskt bort. Något som möttes av sorg från fans världen över, men nästan av lika många frågetecken. Hur skulle det bli med hennes karaktär Leia Organa i de framtida filmerna?

Det blev därefter klart att Carrie Fisher redan hade spelat in sina scener för "The Last Jedi", och att filmbolaget inte kommer återskapa henne digitalt i den nionde filmen. 

LÄS MER: Så hyllar kollegorna Carrie Fisher

För tidningen förklarar Kathleen Kennedy, direktör för Lucasfilm, att tanken var att Leia skulle få en ännu större roll i den nionde och sista filmen i den nya trilogin, efter att Harrison Fords Han Solo var i fokus i "The Force Awakens". 

– När vi filmat klart ryckte hon tag i mig och sa att hon måste vara i centrum i episod 9. Harrison var i centrum i episod 7, och Mark är i centrum i episod 8. Hon trodde att nionde filmen skulle bli hennes film. Och det hade det blivit, säger Kathleen Kennedy till Vanity Fair. 

"Star Wars: The Last Jedi" har biopremiär 13 december, två dagar före den amerikanska premiären.