Ayra Starr är klar för sommarens Way Out West.
Ayra Starr är klar för sommarens Way Out West. Bild: Pressbild

Nya namn till Way Out West – Ayra Starr, Les Big Byrd, Terra

Way Out West fortsätter att pytsa ut akter till sommarens musikfest. Nu presenteras åtta nya namn – bland annat nigeriansk-beninska stjärnan Ayra Starr och Göteborgsrockarna Terra.

ANNONS

Den andra veckan i augusti fylls Slottsskogen som vanligt av musik. Sedan tidigare har Way Out West presenterat bland andra Håkan Hellström, Tove Lo, Blur, Seinabo Sey och Wizkid. Nu fyller man på med ytterligare åtta akter.

Nigeriansk-beninska artisten och modellen Ayra Starr har fått fans över hela världen och är ett av de största stjärnskotten från den afrikanska kontinenten.

Även Jacob Banks har kopplingar till Nigeria. Han är född i landet men flyttade som trettonåring till Birmingham. Banks är kanske mest känd för sin stora röst och starka låtar.

De båda får sällskap av Stockholmsbandet Les Big Byrd, det vill säga Jocke Åhlund (Caesars, Smile, Teddybears), Frans Johansson (Fireside) och Nino Keller (Caesars, The Slaves). Klara för Way Out West är dessutom Newkid, Lover's skit, OFF!, Teodor Wolgers och det hyllade Göteborgsbandet Terra.

ANNONS

– Programmet i Slottsskogen alldeles strax färdigbokat, och i nästa vecka kommer vi att berätta om årets Stay Out West-spelställen och släppa ut ett större gäng SOW-akter i en mängd olika genrer, säger Filip Hiltmann från festivalledningen.

Årets Way Out West äger rum 10-12 augusti.

LÄS MER:Nordstan startar musikfestival för artister på uppgång

LÄS MER:Way Out West presenterar filmprogram

LÄS MER:Jonas Lundqvist till Way Out West

LÄS MER:Seinabo Sey och Pusha T kommer till Way Out West

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS