Nya ljud i verkstan i Kalv

ANNONS
|

Festivalen i byn Kalv har sedan starten 2004 ägt rum under en vecka i augusti. I år blir det bara två dagar.

- Svenljunga kommun säljer ut Kalvsjögården, som har varit festivalens nav, vilket gör att vi har fått minska antalet dagar. Nu kör vi alla konserter i Kalv i helgen, sedan kommer den övriga seminarieverksamheten hålla hus i Göteborg i slutet av september, säger festivalchefen Henrik Martén.

Invigningen på lördag blir i bokskogen nedanför den gamla kultplatsen Kalvs krona. I samma skog fick konstmusikern Bob Kelly impulsen att starta festivalen för fem år sedan.

- Han kände: "Här bara måste det vara festival". Och så blev det ju. Nu när vi är tillbaka på samma plats är cirkeln sluten kan man säga.

ANNONS

Temat i år är möten mellan konstmusiken och den så kallade verkligheten. Exempelvis har dansken Jens Hørsving spelat in ljud från en verkstad i Kalv. Sedan lägger han på ljudet från en norsk saxofonist. Själva konserten kommer också att hållas i verkstaden.

- Det ska bli roligt. Verkstaden reparerar grävskopor och jätteborrmaskiner, så det är tunga grejer, säger Henrik Martén.

Andra verklighetsmöten på programmet är ett möte mellan blockflöjten i alla dess former och den moderna elektroniska klangvärlden samt en konsert i det som på byn kallas Gustavssons loge.

ANNONS