Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nya filmtrilogin en familjesaga

Om tre år kommer den första av de tre planerade nya Avatar-filmerna. –Det är en familjesaga, säger regissören James Cameron.

Filmen Avatar, med Sam Worthington, Michelle Rodriguez och Sigourney Weaver i huvudrollerna blev en ojämförbar kassasuccé då den kom 2009 som den film som dragit in mest pengar någonsin. Därtill vann den tre Oscars.

I måndags avslöjdes att det kommer tre nya filmer.

Under en presskonferens i Wellington berättade då regissören James Cameron, 59, att alla uppföljarna kommer att spelas in på Nya Zeeland, vilket Cameron också uttrycker sin förtjusning över, enligt Daily Mail.

–Det känns verkligen roligt att berätta att vi kommer att filma dem på Nya Zeeland. Vi har en underbar erfarenhet av att filma här, från den första Avatarfilmen, säger James Cameron.

De nya filmerna kommer att släppas 2016, 2017 och 2018.

–En hel del utspelas under vatten. Men det har ryktats om att hela den andra filmen ska utspelas under vatten, och det är inte sant, uppger regissören.

James Cameron avslöjar att medan den första av de nya filmerna fokuserar på huvudkaraktären Jake Sully, så kommer de följande att kretsa mer kring hans familj.

- Det är i huvudsak berättelsen om hans familj, familjen som han skapar på Pandora. Hans utökade familj. Föreställ er uppföljarna som en familjesaga, som Gudfadern, säger Cameron.

Vilka som ska besätta rollerna i de uppföljande filmerna är dock ännu inte klart, enligt Daily Mail, som också skriver att James Cameron tillsammans med sin femte fru Suzy Amis köpt en farm cirka en och en halv timmas bilfärd från Wellington där de tillbringar en del av året med sina tre barn.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.