Ny gatufest ska locka tillbaka unga till Avenyn

ANNONS
|

Avenyn Block Party heter gatufesten där dj:s, konstutställningar och dans ska fylla Avenyn hela vägen upp till Götaplatsen. Tanken är att locka en yngre målgrupp till Avenyn. Något som projektledaren, Elin Dahlbäck anser fattas.

Vill locka tillbaka ungdomarna

– Ja, det kan hända att Avenyn har glömts bort lite bland unga vuxna. Det känns som att andra områden i Göteborg blivit mer trendiga, och vi hoppas att man ska få upp ögonen för Avenyn igen, säger hon.

Elin Dahlbäck arrangerar evenemanget i samarbete med Avenyföreningen, och enligt henne är målet att ta med sig festen ut i gaturummet.

Ingen alkohol i gaturummet

GP har tidigare skrivit om Andra Långdagen, en annan gatufest, vars initiativtagare nu tar uppehåll. Problemet har bland annat varit att det saknas en tydlig arrangör och att det varit svårt att säkerställa säkerheten. Men det tror inte Elin Dahlbäck kommer att bli något problem för Avenyn Block Party.

ANNONS

– Vi har ansökt om tillstånd för detta, och det behandlas nu. Men jag tror inte det kommer vara några problem. Vi har dialog med både polisen och staden, säger hon.

På Avenyn Block Party kommer besökarna därtill enbart atttillåtaskonsumera alkohol inne på krogarna, och inte på öppen gata, vilket förekommit i stor utsträckning på Andra Långdagen.

Men enligt Elin Dahlbäck är Avenyn Block Party inte något ersättningsevenemang.

– Nej, det är en egen grej. Vi bestämde det här innan vi fick veta om Andra Långdagen, säger hon.

Vill boka lokala förmågor

Vilka konstnärer, dj;s och eventuella artister som kommer att dyka upp på Avenyn Block Party är däremot inte klarlagt än.

– Men det kommer att vara en hel del lokala förmågor, det kan jag säga, säger Elin Dahlbäck.

Tror du att ni kommer lyckas att locka den målgrupp ni är ute efter?

– Jag hoppas det. Jag upplever att vi har fått ganska bra respons hittills.

Avenyn Block Party går av stapeln den 13 maj.

ANNONS