Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Som idrottsman så tänker man vanligtvis mycket taktik, men här har jag så fullt sjå att hålla näsan över vattnet att jag inte hinner ha någon taktik", säger Gunde Svan.

Ny energi i Let's dance: "Ser ljuset"

Förra veckan kantades av skador och trötthet. Men nu är det dags för semifinal i Let's dance och energinivån har vänt uppåt.

Elva deltagare har blivit tre och trycket på dem har de senaste veckorna varit högt. Men semifinalisterna är eniga – energin kommer tillbaka när man vet att finalen är så nära.

- Nu vill man ju gå hela vägen så alla är mer pepp. Det skulle vara slöseri att åka ut nu, säger Daniel Norberg.

- Man har fått en ny kick av energi, man kommer hålla ut och sedan slockna, säger Jon Henrik Fjällgren.

Även stressnivån har sjunkit en aning. Jon Henrik Fjällgren, som på fredag både ska aggressivt boxas och kärleksfullt kramas med danspartnern Katja Luján Engelholm, känner sig utvilad efter ett par dagar på Gotland.

- Det är nog det bästa jag gjort den här säsongen. Det var viktigt att få byta miljö och tänka på något helt annat. Jag känner mig inte alls lika stressad längre, säger han.

Fyra danser – ett nummer

De tre återstående stjärnorna kommer att ställas inför en lite speciell utmaning på fredag: i ett och samma nummer ska de byta dansstil hela fyra gånger.

- Man ska byta taktik mitt i låten och börja dansa något helt annat. Det blir så fullt i huvudet, det är det som är det största kruxet. Jag blandar ihop vissa danser med andra, så vi får se hur det går, säger Gunde Svan.

Trots kritik från juryn lyckades han förra veckan knipa den sista semifinalplatsen tack vare folkets röster.

- Som idrottsman känns det inte bra att slå någon som man egentligen ska ha stryk av, säger han och syftar på Margaux Dietz som fick lämna tävlingen.

- Rent danstekniskt är det ju hon som borde stå här i stället, säger han.

Männens semifinal

Margaux Dietz var även den sista kvinnliga deltagaren i dansprogrammet. Semifinalen blir alltså en "snubbfinal", vilket bland annat kommer att märkas i ett av numren där Daniel Norberg lyfts upp av fem slängkyssande kvinnor till tonerna av Lill Lindfors låt "En så'n karl".

- Det är synd att det bara är män för Margaux hade platsat i finalen. Men jag vet inte riktigt vad det var som gjorde att det blev så, säger Daniel Norberg.

"Let's dance" sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.