Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Steven Avery dömdes 2005 för mordet på en 25-årig fotograf. Arkivbild.

Ny bevisprövning i "Making a murderer"-fallet

Steven Avery har suttit fängslad sedan 2005 för att ha mördat en 25-årig kvinna. Nu har han fått rätt att få sitt fall prövat ännu en gång, då hans advokat Kathleen Zellner menar att bevisen i fallet har hanterats fel av amerikanska myndigheter, skriver NME.

"Making a murderer" handlar om det osannolika fallet där Steven Avery först satt 18 år i fängelse för en våldtäkt han inte begått. Kort efter hans frigivning fälldes han igen, denna gång tillsammans med sin systerson Brendan Dassey, för mordet på en fotograf vars benrester ska ha hittats i en grop på hans tomt.

Domstolen i Wisconsin har gett Avery möjlighet att överklaga domen eftersom benresterna lämnades ut till fotografens familj, utan att dna-testas. Enligt advokaten Zellner är det ett steg på vägen till frikännande. Brendan Dassey var nära att friges, då hans rättigheter ansågs ha kränkts i samband med förhören. Men Dassey, som bara var 17 år vid tiden för mordet, fick sitt fall prövat men hans livstidsdom fastställdes i december 2017.

Andra säsongen av "Making a murderer" släpptes på Netflix i höstas.

Rättad: I en tidigare version av texten uppgavs att Brendan Dassey hade blivit frigiven.