Nu kan du spela det klassiska spelet på Göteborgs gator

Det är en del av en av teknikjättarnas april-skämt.

ANNONS
|

Det är den tiden på året då aprilskämten sakta men säkert dyker upp på internet. Nu har Google lanserat sin variant – nämligen klassiska Ms Pac-Man.

Släppte lös Pokémon för två år sedan

Det är inte första gången som Google använder sin karttjänst för att skämta till det. För två år sedan släppte den amerikanska teknikjätten lös Pokémon-figurer som flitiga kartanvändare kunde fånga. Konceptet var misstänkt likt Pokémon Go – mobilspelet som släpptes sommaren 2015.

Här är skämtet som orsakade en kritikstorm

Googles försök till aprilskämt förra året fick dock en sur eftersmak. Då lanserade man något som kallades ”Mic Drop” och var helt enkelt en liten gubbe som avslutade mailkonversationer genom att tappa en mikrofon. Skämtet orsakade en kritikstorm från användare som menade att Google förstörde deras försök att kunna arbeta ordentligt.

ANNONS

Det här är Pac-Man

Spelet Pac-Man skapades av den japanska programmeraren Toru Iwatani år 1980. Det var från början avsett att spelas i arkadhallar, men har under åren kommit till såväl mobiltelefoner, spelkonsoler som datorer. Ms. Pac-Man är en spinoff från originalspelet och i titeln tar man istället kommandot över Pac-Mans fru

Google har faktiskt använt Pac-Man som skämt förut. År 2010, när serien fyllde 30 år, förvandlades Google Maps till en spelplan precis som i år.

Så gör du

För att komma åt spelet går du till Google Maps, skriver in valfri adress och trycker sedan på Pac-Man-ikonen längst ner i webbläsaren. Då förvandlas kartan till en spelplan och för att överleva behöver du samla poäng samt undvika de färgglada spökena.

ANNONS