Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Skarsgård kan vinna sin första Emmy för rollen som Perry Wright i "Big little lies". Arkivbild.

Nu har han vittring på Emmypriset

Skarsgård har hyllats för rollen. Nu kan han ta hem sin första Emmystatyett.

Får oddsmakarna som de vill blir det en svensk "seger" på Emmygalan i Los Angeles i morgon. När tv-världens finaste priser ska delas ut natten till måndag är Alexander Skarsgård nominerad i kategorin bästa manliga biroll, och många tror att statyetten ska bli hans.

Det blir i så fall Skarsgårds första Emmy. Hans roll som den hustrumisshandlande Perry Wright i HBO:s miniserie "Big little lies" har väckt både avsky och beundran hos kritiker och publik.

Själv beskriver Skarsgård sin rollfigur som en dubbelbottnad karaktär.

Han för en inre kamp. Han är kluven, han har demoner som han försöker slåss mot. Innerst inne vet han att han inte förtjänar sin fru och för mig var det nyckeln till deras förhållande och till att förstå Perry och göra honom mindervärdig. Han är en alfahanne på ytan men egentligen är han osäker och väntar hela tiden på att hon ska lämna honom, har han tidigare sagt i en intervju i Indiewire.

Flera tunga branschtidningar både tippar och hoppas att Skarsgård ska ta hem sin kategori. The Guardian förutspår till exempel en vinst för både honom och serien, liksom Entertainment Weekly och nöjessajten Goldderby. Den senare har frågat 14 tongivande amerikanska nöjesjournalister om sin favorit, och svensken toppar listan.

För att få priset måste Skarsgård klå David Thewlis (Fargo), Alfred Molina (Feud), Stanley Tucci (Feud), Bill Camp (The night of) och Michael Kenneth Williams (The night of).