Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

J.K. Rowling har avslöjat vem hon tycker mest om i Harry Potters universum.

Nu avslöjar J.K. Rowling sin favoritkaraktär i Harry Potter

Trollkarl, mugglare eller kanske en husalf? Nu avslöjar Harry Potter-författaren vilken som är hennes älsklingskaraktär i böckerna.

Snart kommer en ny film från Harry Potter-världen där vi får följa Newt Scamander i trollkarlsvärlden i New York 70 år innan Potter börjar på Hogwarts. J.K. Rowling är manusförfattare och producent till filmen Fantastiska vidunder och var man hittar dem och tar sig gärna tid att svara fans på deras frågor om det magiska universumet som aldrig tycks ta slut.

LÄS OCKSÅ: Här är nya Harry Potter-trailern

Det var under en frågestund på Twitter som J.K. Rowling lite oväntat berättade vem hon gillar mest i Harry Potter-böckerna, skriver Entertainment Weekly.

Det vanliga brukar vara att hon svarar på faktafrågor om boken, men nu gav hon sin personliga syn på sina egna karaktärer.

Och svaret?

 

 

J.K. Rowling motiverade inte sitt svar, men det är inte så svårt att förstå hennes förkärlek för den kufiske trollkarlen vars karaktärsdrag hon gärna använder i liknelser med verkligheten.

Ett av J.K. Rowlings mest uppmärksammade avslöjanden från Harry Potter-världen var när hon berättade att Dumbeldore var homosexuell under en uppläsning av den sista boken i Carnegie Hall i New York. I efterhand kommenterade hon gensvaret:

”Om jag visste att det här skulle göra er så glada så hade jag berättat det för flera år sedan!”

LÄS OCKSÅ: Ny Harry Potter bok släpps i sommar

Så hur var det med kopplingen mellan Dumbeldore och Newt Scamander, huvudpersonen i den aktuella filmtrilogin? Hogwartsrekorn försökte hindra skolan från att relegera unge Scamander efter att han släppt ut ett magiskt vilddjur. Han gillade honom mycket. Precis som J.K. Rowling.