Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Programledaren Sanna Nielsen öppnade kvällens "Allsång på Skansen" i landslagsdress.

Nostalgisk "Allsång på Skansen"

Kvällens "Allsång på Skansen" bjöd på en stjärnspäckad afton i solsken – med återblickar, girl power och fotbollsfest.

Sveriges vinst mot Schweiz i fotbolls-VM till ära inledde säsongens andra "Allsång på Skansen" med klassikern ”När vi gräver guld i USA”.

- Sommar, fotbolls-VM och Sverige som vinner. Det finns ju inget bättre, sade Niklas Strömstedt efter att rivit av nittiotalshiten tillsammans med GES-kollegorna Orup och Anders Glenmark.

Iklädd landslagströja var programledaren Sanna Nielsen inne på samma spår.

Kärleksfest

Efter ett klädbyte bjöd hon på kvällens första överraskning – en historielektion i "Allsång på Skansen". In på scen dansade det folkkära programmets tidigare programledare Petra Marklund, Måns Zelmerlöw, Anders Lundin och Lasse Berghagen.

- Vilket gudabenådat väder, I love you madly, sade Lasse Berghagen, som höll i programmets taktpinne i tio år, och slog ut armarna mot publiken.

Den idylliska sommarkvällen fortsatte i kärleksfull stämning, kantad av klassiska allsånger som Berghagens egna "En kväll i juni".

Girl power

Det var inte bara nostalgi och fotbolls-VM på tapeten. Skansens scen bjöd även på uppträdanden av en rad starka kvinnor, från rapparen Linda Piras mäktiga framträdande av "Vem e ni!?" till kanadensiska Grammyvinnaren Alessia Caras liveversion av senaste singeln "Growing pains".

Ja, girl power låg i luften. Inte minst när höggravida Petra Marklund sjöng sin egen hit, och tillika allsång, "Händerna mot himlen". På det spåret fortsatte kvällens "Allsång på Skansen" som avrundades med ett hyllningsmedley till en flitig allsångsbesökare genom åren – Barbro "Lill-Babs" Svensson.

- Det var omöjligt att inte bli berörd av Barbro "Lill-Babs" Svensson, sade Sanna Nielsen med tårar i halsen och kickade igång hyllningen.

Tillsammans med Nanne Grönvall, Sarah Dawn Finer, Petra Marklund, Towa Carson, Ann-Louise Hansson och Siw Malmqvist tolkade programledaren den folkkära artistens, som avled i våras, låtskatt och ramade in säsongens andra avsnitt av "Allsång på Skansen".