Norska Margaret - förvånad favorit

ANNONS
|

Margaret Berger slog igenom 2004 när hon kom tvåa i norska "Idol". Efter det tog hon några års paus från musiken och satsade i stället på en dj-karriär. Men efter ett tag började hon längta tillbaka.

-Jag funderade på vad jag skulle göra för att imponera på folk och kunna underhålla dem. Så jag började skriva massa låtar, säger hon.

När hon blev tillfrågad att vara med i Melodi Grand Prix, norska motsvarigheten till Melodifestivalen, passade tajmingen för en comeback perfekt.

-Efter "Idol" tänkte jag att det fick räcka med ett stort tv-program. Men så fick jag höra den här låten och det kändes bara så "Jaa!".
"Poetisk text"

"I feed you my love" är skriven av bland andra svensken Niklas Olovson och norske Robin Lynch, en duo som komponerat låtar åt stjärnor som Pink, Justin Timberlake och Backstreet Boys. Margaret Berger håller sitt bidrag varmt om hjärtat.

-Texten är väldigt fin och poetisk. Den handlar om att en person blir lyft och stöttad av en annan person, och ger sin kärlek tillbaka, säger hon och beskriver låten som mörk och mystisk syntpop.
-Jag ville göra en ny och annorlunda grej, jag trodde aldrig att det skulle gå så här bra.
Måste leverera

Bland den samlade pressen på plats och de stora spelbolagen tillhör Margaret Berger favoriterna. Själv tar hon det hela med ro och fokuserar på torsdagens semifinal.

ANNONS
-Allt hänger på om jag sjunger bra och kan levererar på scenen.

Margaret Berger tävlar i Eurovisions andra semifinal som sänds i SVT 1 på torsdag klockan 21.00.

Ålder: 27 år.

Gör: Till vardags är hon fjärran från schlagervärlden och driver, tillsammans med en kompis, klubben Cloudbusting i Trondheim. Där spelar hon house, pop och dancehall.

Bakgrund: Kom på andra plats i norska talangprogrammet "Idol" 2004. Samma år släppte hon debutplattan "Chamelon" och nominerades till en Grammis i kategorin bästa nykomling. 2006 kom uppföljaren "Pretty scary silver fairy". Därefter tog hon en paus och försökte sig på en comeback 2011, men lyckades inte charma publiken och satsade i stället på dj-karriären. Hon har tidigare jobbat som musikredaktör på norska P 3.

Aktuell: Tävlar med bidraget "I feed you my love" för Norge i Eurovision Song Contest.

ANNONS