Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Norlie & KKV lämnar smärtan bakom sig

Tiden som skulle ha varit deras bästa förstördes av en smärtsam sjukdom. Med debutplattan "Snart" sätter Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag i duon Norlie & KKV punkt för ett tufft år.

För fem år sedan satt Sonny "Norlie" Fahlberg och Kim "KKV" Vadenhag i varsitt pojkrum i olika delar av Stockholm. Båda två gjorde låtar som de delade med sig av på ett internetforum för hiphopare.

-Norlie stack ut på forumet. Han var en duktig rappare som många hade respekt för. Han hade sett mig där så vi visste vem den andre var, berättar Kim Vadenhag i pop- och rapduon Norlie & KKV.

När de 2009 sprang in i varandra på en pub bestämde de sig för att göra en låt tillsammans. Debutsingel "När jag går ner" som kom för två år sedan förändrade allt.

-När den kom sade det bara pang. Med "Tröjan du hatar" så kunde jag sluta på jobbet, säger Kim Vadenhag som tidigare arbetade med att städa tåg på Centralstationen i Stockholm.

Turnerade trots smärta

Med ett gäng hitsinglar i bagaget gav sig Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag förra sommaren ut på en lång turné. Men tiden som skulle ha varit deras allra bästa blev på många sätt den värsta. Sonny Falhberg hade i april förra året opererats för sina gallstensbesvär. Operationen skulle ta en månad att återhämta sig från men han fick allt ondare. Trots det fortsatte duon att turnera.

-Det är svårt att hålla humöret uppe när någon lider. Jag såg min bästa vän ligga i baksätet på turnébilen och gråta efter varje gig för att han har så ont, säger Kim Vadenhag och Sonny Fahlberg fortsätter: -Vi hade tusen olika anledningar att vara lyckliga, alla mål som vi hade satt upp slog vi gång på gång på gång, men samtidigt blev allt jobbigare och jobbigare.

Diagonos

Efter att ha gått i nästan ett år med svåra smärtor fick Sonny Fahlberg äntligen en förklaring - han hade fått magsår av operationen. Gallsyra hade sipprat upp i magsäcken och frätt sönder den. Diagnosen blev en enorm lättnad och sparkade igång arbetet med debutplattan.

-Så fort vi fick reda på vad det var och han fick rätt medicin hoppade vi in i studion, säger Kim Vadenhag.

På två månader gjorde de klart skivan, och med "Snart" sätter de äntligen punkt för arbetet som har pågått i mer än ett år.

-Vi gjorde det till slut, säger Sonny Fahlberg.