Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Norgren spelar på slutsålt Pustervik

Intresset för Daniel Norgrens musik är större än någonsin. På lördag spelar han inför ett slutsålt Pustervik och snart släpps hans fjärde album Buck.

Att besöka Göteborg brukar vara förenat med minnesvärda spelningar, om man får tro Daniel Norgren. De senaste åren har boråsaren spelat flera välbesökta gig och imponerat på många med sin primitiva bluesrock.

Den här gången behöver han inte ens äntra scenen för att inse att intresset från Göteborgspubliken är stort. Inför releasefesten på Pustervik är det nämligen lapp på luckan. Konserten är slutsåld sedan flera dagar.

- Det känns helt galet att biljetterna var så eftertraktade. Jag ser verkligen fram emot det här, säger Daniel Norgren.

Den första mars släpps Daniel Norgrens nya album Buck. Enligt honom själv är skivan ett steg bort från den rättframma blues som tidigare varit hans signum. Han har svårt att beskriva det närmare, men menar att den första singeln från skivan, Once a queen, ger en bra bild av soundet på resten av plattan. Han drar också flera paralleller till sin ep Black vultures från 2011.

- Gillade man Black vultures kommer man att gilla Buck, säger han.

Namnet Buck kommer från Daniel Norgrens bil, en Volvo 940 som han brukar köra runt med i skogarna utanför Ulricehamn. I arbetet med albumet har bilen nämligen haft en central roll. Om nätterna fyllde han ofta handskfacket med blandband och gav sig ut på planlösa utflykter på skogsvägarna. På resorna brukade han fotografera mycket men också spela in miljöljud med en portabel inspelningsstudio. På Buck har dessa miljöljud sedan använts för att bygga ett atmosfäriskt ljudlandskap.

- Vissa grejer på nya plattan kan vara lite mer svårsmälta än tidigare. Gemene man kan nog tycka att det bara är en massa oväsen, men jag tycker att det bidrar med en extra dimension till stämningen.

I vanlig ordning innehåller plattan också mer traditionella studioinspelningar och en och annan liveupptagning.

- De första låtarna började jag jobba med redan för två år sedan. Men det har varit svårt att bli helt klar eftersom vi turnerat konstant, säger Daniel Norgren.

Spelningen på lördag är som sagt slutsåld, men för de som lyckats få tag i en biljett utlovas också några speciellt inbjudna medmusikanter.

- Jag kan inte avslöja något, men det kommer inte att se ut som en vanlig Daniel Norgren-konsert.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.