Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Norén om Bergman: Skrattretande

I dagarna släpps den andra delen av Lars Noréns dagbok. Norén drar sig inte för att gå till hårt angrepp, bland annat mot Ingmar Bergman.

Lars Norén levererar svidande kritik om namngivna personer i boken En dramatikers dagbok 20052012. GP har läst dagboken, som börjar säljas den 22 augusti.

Här är ett axplock av Noréns hårda ord om kända personer:

Läs mer om Noréns nya dagbok i lördagens papperstidning.

Ingmar Bergman: "Något som inger mig en större vämjelse är Bergmans konst ... Jag såg en stund på en av hans filmer i kväll, Gycklarnas afton eller Sjunde inseglet. Jag tror att det var den senare. Det var i varje fall ett skrattretande verk, ett religiöst pekoral, en medeltida katastrof, löjligt."

Tony Blair: "Det som mest uppfyllde mig i dag, som så ofta tidigare, var mitt hat och äckel över Tony Blair som uppfyller mig så fort jag läser något om honom, eller ser honom på tv. Jag kan inte förstå, det är obegripligt för mig att Tony Blair inte sitter i fängelse, dömd till livstid för sina ohyggliga brott."

Thomas Bodström: "Den jag tycker allra värst om av alla är ändå Thomas Bodström. Det är obegripligt att socialdemokratin har gett honom den position som han har. Han är farlig genom sin populism och ointelligens."

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.