Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/16

Noora i ”Skam” och 5 karaktärer från film och tv som vi snott stilen av

Efter att ”Skam”-febern drabbade Sverige förra året går nu var och varannan tjej runt i blond page och rött läppstift. Men Noora Sætre är inte den första som inspirerat oss – här är fem andra karaktärer vi snott stilen av genom åren.

Om du googlar på ”sno stilen” kommer garanterat flera sidor med artiklar om Noora i tv-serien ”Skam” upp. Hennes blonda page och röda läppar har inspirerat många tjejer runt om i norden, eller kanske hela världen, sedan den senaste säsongen av den norska succéserien sändes.

Den fjärde och sista säsongen av serien börjar sändas i veckan och kanske kommer premiären bidra till att Nooras stil får ytterligare uppsving bland landets ”Skam”-fans.

LÄS OCKSÅ: Hon blir huvudperson i säsong fyra av ”Skam”

Men i en intervju med amerikanska W Magazine avslöjade Josefine Frida Pettersen, som spelar Noora Sætre i ”Skam”, att hon själv inte är ett särskilt stort fan av karaktärens omtyckta look.

– När de klippte mitt hår när jag castades sa jag ‘Jag hatar det här! Det är så fult!’ och nu när jag får håret klippt så försöker jag alltid säga ‘De gör så att Noora får låta det växa ut nu’, så att de lämnar håret långt. Men det går inte att ljuga när jag kommer till inspelningen… Jag hatar att krossa fansen, men det är sanningen.

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för OC-stjärnorna

Tidningen W Magazine liknar Noora-trenden med den som inträffade under 90-talet när väldigt många kvinnor gick till frisören för att få en ”Rachel-frisyr”, inspirerade av Jennifer Anistons karaktär i tv-serien ”Vänner” som sändes mellan åren 1994 och 2004.

Skam-Noora är med andra ord inte den enda tv-karaktären som inspirerat oss genom åren. Bläddra i bildspelet ovan för att se fem andra stilikoner från tv-serier och filmer som vi snott stilen av.