Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Noonie Bao får två priser av Musikförläggarna. Arkivbild.

Noonie Bao får pris som årets kompositör

Jonnali "Noonie Bao" Parmenius blev den stora vinnaren när Musikförläggarna lyfte fram årets låtskrivare och kompositörer. Också Frida Hyvönen prisades, för sina texter på svenska.

Hon utsågs både till årets kompositör och årets internationella framgång. På branschorganisationen Musikförläggarnas gala på fredagen stack Noonie Bao ut, prisad bland annat för sina framgångar med låtar som "Stay" till Zedd featuring Alessia Cara, "Final song" till Mø och "Alone” till Alan Walker. Sammanlagt har de låtarna strömmats över en miljard gånger på Spotify.

"Det känns som att det var häromdagen som jag fick stipendiet som nykomling och att jag, fortfarande i dag, bara precis har börjat. Jag känner mig otroligt glad och tacksam", säger hon i ett pressmeddelande.

Även låtskrivarparet Sara "Shy Martin" Hjellström och Nirob "Shy Nodi" Islam, fick två priser: för årets genombrott och årets mest spelade låt, vilken var "The ocean" av Mike Perry.

Frida Hyvönen utsågs till årets textförfattare för sina texter som "lyser klarare än någonsin på hennes unisont rosade svenska album 'Kvinnor och barn'". Årets låt blev ”Sexual” med Neiked featuring Dyo, skriven av Victor Rådström och Elina Stridh.

Musikförläggarnas hederspris 2017 tilldelades tonsättaren Karin Rehnqvist.