Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/15

Nomineringarna till AMA domineras av män

För första gången sedan 2002 har en kvinna ingen chans att vinna kategorin "Årets artist".

Nu är det klart vilka som har nominerats till 2017 års upplaga av American Music Awards (AMA). Bland annat Drake, Bruno Mars och Ed Sheeran har chans att vinna pris.

Nomineringarna domineras i år av manliga artister, och för första gången sedan 2002, då kategorin årets artist tog sin nuvarande form, finns det ingen kvinnlig artist som har chans till att vinna i kategorin.

Julia Michaels kan vinna pris

Både Bruno Mars och Ed Sheeran är nominerade i kategorierna årets artist samt årets video för deras respektive hitlåtar "That's what I like" och "Shape of you". I kategorin årets nya artist är en kvinna nominerad – Julia Michaels.

American Music Awards skapades år 1973 av tv-producenten Dick Clark. Konceptet togs fram för kanalen ABC vars kontrakt med Grammy-galan löpt ut. Och till skillnad från sistnämnda, baseras AMA-vinsterna på publikens röster. En Grammy tas fram av en jury bestående av medlemmar av Recording Academy.

Här är några av de tidigare vinnarna

Några av de mest kända vinnarna av en AMA är Michael Jackson (24 vinster), Whitney Houston (21 vinster), Justin Bieber (12 vinster) och Stevie Wonder (11) vinster.

AMA delas ut i en rad olika kategorier, bland annat Årets artist och Årets nykomling. Årets upplaga av American Music Awards hålls den 19 november i Los Angeles, och pristagarna röstas fram av allmänheten.

I bildspelet ovan kan du se ett axplock av samtliga av årets nominerade.