Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Nick Cave talar för första gången om sonens död

Inför en ny film och ett nytt album öppnar Nick Cave upp sig om tragedin. För ett år sedan dog hans son, och han berättar nu om hur det förändrat honom.

För lite mer än ett år sedan föll Nick Caves son Arthur nedför en klippa och miste tragiskt livet. Sångaren och hans fru bad då om att få sörja med familj ifred. Nu öppnar Nick Cave upp sig om hur tragedin påverkat honom i en ny trailer inför hans kommande album och 3D-film, skriver NME.

Filmen, One More Time With Feeling kommer visas under ett globalt filmevenemang den åttonde september. Det nya albumet med titeln Skeleton Tree släpps sedan vid midantt dagen efter. 

- Vad som händer när något sker som är så katastrofalt är att man förändras. Du förändras från något känt till något okänt. När du ser dig själv i spegeln så känner du igen personen som du var, men den du nu är på insidan är en annan person, säger Cave i trailern till filmen.

Har premiär på Venedigs filmfestival
 

One More Time With Feeling har regisserats av Andrew Dominik som tidigare gjort bland annat Chopper och Killing Them Softly. Den är filmad i både svart-vitt och färg, samt både i 2D och 3D. Från början var den tänkt att vara en performance-baserad film som följer inspelningen av Skeleton Tree. Istället har den efter Caves sons bortgång utvecklats till något mycket mer djupgående och betydelsefullt enligt ett pressmeddelande.

I filmen får man ta del av intervjuer med bandet medan Nick Caves röst försöker guida tittaren genom berättelsen. Hans röst har beskrivits som "en konstnärs försök att hitta sin väg genom mörkret".

One More Time With Feeling har premiär på Venedigs filmfestival innan den kommer att visas på mer än 800 biografer världen över.