Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Nick Carter: "Max Martin är som en bror"

På 90-talet smälte de tonårshjärtan och klättrade på hitlistorna. Nu släpper Backstreet Boys sitt åttonde album "In a world like this". Skivan innebär en återförening med parhästen Max Martin.

I juni 1995 flög Nick Carter, AJ McLean, Howie Dorough, Kevin Richardson och Brian Littrell till Sverige för att jobba med låtskrivaren och producenten Max Martin. Resultatet blev debutsingeln "We've got it going on". Förutom 1996 års "Unbreakable" har pojkbandet jobbat ihop med svensken på alla sina album.

I år firar Backstreet Boys 20 år som grupp med albumet "In a world like this". Självklart är Max Martin med på festen.

Det var en fantastisk upplevelse att få jobba ihop. Han är som en bror för oss, på vissa sätt är han en sjätte Backstreet-boy, säger Nick Carter och fortsätter: -Vi kände att det inte skulle vara rätt att göra det här albumet utan honom.

På 1999 års "Millennium" skrev Max Martin bland annat hitlåtarna "I want it that way" och "Larger than life". Albumet sålde 13 gånger platina i USA och i över 30 miljoner exemplar världen över.

Kevins återkomst

Efter "Never gone"-turnén 2006 lämnade Kevin Richardson gruppen för att gå vidare till nästa kapitel av sitt liv. Men han saknade sina vänner och återvände till Backstreet Boys förra året.

– Det är underbart, nu är det vi fem originalmedlemmar. Vi är en familj, det är den perfekta yin- och yang-balansen, säger Nick Carter.

"In a world like this" är den första skivan sedan Richardsons återkomst, och gruppen känner sig friare än någonsin.

Det finns ingen press nu, vilket gör det mycket roligare. Vi är inte signade till ett skivbolag, vi har vårt eget bolag och sköter vår egen business.

Unga talanger

Under de framgångsrika åren med Backstreet Boys föll Nick Carter in i ett drog- och alkohol-missbruk. Hans vikt skenade iväg och när han 2008 diagnostiserades med hjärtproblem kom vändpunkten. Med hjälp från vännen och bandmedlemmen Kevin Richardson började han göra sig fri från missbruket.

– Jag har gått igenom svåra tider. Nu känner jag mig självsäker, jag mår bra och jag gillar den jag är, säger Nick Carter och berättar om framtiden för Backstreet Boys: -Vi ska fortsätta vårt regerande som tidernas mest framgångsrika pojkband.

I maj drog bandet i gång sin världsturné genom Kina, Nordamerika och Japan.

Fakta om bandet

Medlemmar: Nick Carter, 33, Brian Littrell, 38, Howie Dorough, 39, AJ McLean, 35, och Kevin Richardson, 41.

Bakgrund: Bildades i Florida 1993. 1995 släppte de debutsingeln "We've got it going on", året därpå kom det självbetitlade debutalbumet.
Hitlåtar i urval: "As long as you love me", "I want it that way", "Everybody (Backstreet's back), "Larger than life".

Framgångar: Bandet har totalt sålt över 130 miljoner skivor. Albumet "Millennium" såldes i 13 miljoner exemplar i hemlandet USA och fick platina i 45 länder. Bandet har nominerats till sju Grammy, vunnit två priser på American Music awards, sju priser på Billboard Music awards och två på MTV Video Music awards.

Album: "Backstreet Boys" (1995), "Backstreet's back" (1996), "Millennium" (1999), "Black & blue" (2000), "Never gone" (2005), "Unbreakable" (2007), "This is us" (2009), "In a world like this" (2013).

Aktuella: Med nya albumet "In a world like this" och världsturné.