Skidlaget och skridskolaget fick tävla om den sista finalplatsen i "Mästarnas mästare". Pressbild.
Skidlaget och skridskolaget fick tävla om den sista finalplatsen i "Mästarnas mästare". Pressbild.

Nervkittlande när "Mästarnas mästare" avgörs

Snart visas det sista avsnittet av "Mästarnas mästare" – men tittarna vet fortfarande inte vem som utmanar bollaget i finalen. SVT bröt semifinalen i nattduellens slutskede.

ANNONS
|

Simlaget har fallit, kraftlaget och friidrottslaget likaså. SVT:s "Mästarnas mästare" är inne på slutskedet av sitt tioårsjubileum och speciellt för i år är att deltagarna är grupperade i lag utifrån vilket sport de utövar, i stället för att tävla individuellt. På söndag kommer svaret – är det bollaget, skridskolaget eller skidlaget som tar hem kalaset?

Inför det sista avsnittet vet tittarna fortfarande inte vilket av de två sistnämnda lagen som har chans att få ställa sig på prispallen.

Efter semifinalen stod det klart att bollaget med Jesper Blomqvist, Kennet Andersson och Magnus Wislander hade en säker plats – men när det var dags för nattduell och slalomlegendaren Ingemar Stenmark mötte ishockeystjärnan Peter "Foppa" Forsberg i en avgörande tävling bröt SVT.

ANNONS

- Det var många tankar så klart, vinna eller försvinna, men det viktiga är att vi är ett lag. Det var väldigt stressande och nervkittlande för alla, inklusive produktionen. De tyckte nog att det var ganska häftigt att det blev en avgörande duell mellan de stora inom svensk idrott, säger Maria Rooth från skridskolaget.

"Skönt att slippa"

Magdalena Forsberg från skidlaget hade en liknande upplevelse.

- Vi har två lag som väldigt gärna ville gå vidare, det var en otroligt spännande kväll, säger hon.

Bollaget, som hade en krokig väg till final kantad av skador, satt på bekvämt avstånd från nattduellen och legendarkampen.

- Det var otroligt skönt att slippa den, vi hade provat nattduellen en gång och visste hur hemskt det var. Vi fick i stället bara ladda om och njuta, säger Jesper Blomqvist.

ANNONS

"Inte favoriter"

TT: Hade ni väntat er att ta er så här långt i tävlingen?

- Nej, det hade vi egentligen inte, men självklart jobbade vi för det, även om vi kanske inte var favoriter, säger Jesper Blomqvist.

Finalen sänds i SVT1 på söndag klockan 20.00.

TT

Fakta: Nya upplägget

Totalt 18 gamla deltagare tävlar i tioårsjubileet av SVT:s "Mästarnas mästare". I stället för att, som i tidigare säsonger, tävla individuellt har deltagarna delats in i lag med andra som har tävlat inom liknande sporter.

Lagen är indelade i två olika grupper som tittarna får följa i de olika programmen, varje grupp i sin tur består av tre lag. Ett lag kommer dessutom att åka ut i varje nattduell.

Till slut står ett lag som segrare i "Mästarnas mästare", till skillnad från tidigare år då en person har kammat hem priset.

"Mästarnas mästare" 2018 spelades in i Grekland.

Fakta: De kan gå till final

Gör upp om sista finalplatsen:

Skidlaget – Ingemar Stenmark (alpint, deltog 2011), Pernilla Wiberg (alpint, deltog 2012), Magdalena Forsberg (skidskytte, deltog 2013).

Skridskolaget – Peter Forsberg (ishockey, deltog 2016), Pelle Fosshaug (bandy, deltog 2009), Maria Rooth (ishockey, deltog 2017).

Redan klara:

Bollaget – Kennet Andersson (fotboll, deltog 2016), Jesper Blomqvist (fotboll, deltog 2013), Magnus Wislander (handboll, deltog 2012).

ANNONS