Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mendez, Sigrid Bernson, Felix Sandman, Mimi Werner, Olivia Eliasson, Renaida, Margaret och Moncho under torsdagens repetitioner inför Andra chansen i Melodifestivalen.

Nervigt inför Andra chansen-duellerna

Vinna eller försvinna är den tuffa verkligheten för åtta artister som vill nå Melodifestivalens final i Friends Arena. Att fyra dueller – artist mot artist – avgör vilka som blir kvar i musiktävlingen ökar nerverna i Andra chansen i Kristianstad.

- Någon gillar mig inte och har satt mig i en väldigt svår situation, verkar det som, säger Leo Mendez och skrattar.

Mendez pekar på Sigrid Bernson – som han möter i en av Andra chansens fyra dueller i Kristianstad Arena på lördag. Hon tävlar med ett lyckopiller inspirerat av ”Dirty dancing”-skådisen Patrick Swayze – han med värmande latinopop och en massa pyroteknik.

- Visst blir det en tuff duell, men också väldigt roligt. Hon har ju fett många fans, hennes pojkvän har också massa fans. Och det är ju de som röstar, så visst blir det tufft. Men jag tror på min låt och kan inte göra mer än så, säger Leo Mendez.

Mer taggad

Att ställa sig i en duell mot Margaret och hennes ”In my cabana” gör inte Moncho så värst nervös. Han går in i duellen med sin karibiska energiinjektion "Cuba libre".

- Duellen gör mig mer taggad, jag vill verkligen till final, säger Ramón "Moncho" Monserrat, som utlovar en ny frisyr på lördag.

- Jag tror att folk får sig en riktig nagelbitare i tv-sofforna. Man kan ju bara rösta under själva duellerna dessutom, helt crazy vad spännande, säger han.

När tittarna ska rösta på lördagskvällen hoppas han på den yngre publiken.

- Det har visat sig att många barn gillar låten, så de yngre kanske känner sig mer manade att rösta på mig, säger Ramón Monserrat.

Felix Sandmans känslosamma ”Every single day” har strömmats rejält sedan låtsläppet förra helgen, och han är den som Mimi Werner måste besegra för att ta sig till final.

- Jag försöker bara fokusera på mitt, och då känner jag mig inte lika nervös. Upplägget med dueller gör det nog väldigt kul och spännande att kolla hemma i tv-sofforna. Men för oss artister är det ju klurigt att tävla i musik när låtarna är helt olika, vilket gör det mer spännande förstås, säger Mimi Werner, som tävlar med "Songburning".

Ska förbättra allt

Några få dagars omladdning är allt Olivia Eliasson får, då hon ju tävlade med ”Never learn” i den fjärde deltävlingen förra veckan. Allt ska bli bättre till Andra chansen, förklarar hon.

- Min utstrålning ska bli bättre, jag ska sjunga bättre… Allt ska bli det, säger Olivia Eliasson.

Konkurrenten heter Renaida. Hon är inte nervös. Ännu. Men ser motståndet som "livsfarligt".

- Vi är väldigt lika. För vi båda har moderna låtar, dansare och är glada på scenen. Så visst blir det tufft, säger Renaida Braun.

Andra chansen avgörs på lördag och sänds i SVT1 klockan 20.00.