Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Neil Young ställer in Way Out West

Way Out West drabbas av ytterligare ett avhopp. Som fjärde artist i år ställer Neil Young med kort varsel in torsdagens spelning på festivalen.

Rocklegendaren ställde in spelningen drygt en och en halv timme innan den var schemalagd att äga rum. En medlem i hans band Crazy Horse har varit med om en olycka. Det är ännu oklart exakt vad som har hänt, men händelsen kommer att påverka hela Europaturnén.

"Inget livshotande men det går inte att genomföra en spelning just nu", säger Joel Borg på arrangören Luger i ett sms till TT Spektra. Han bekräftar att olyckan inträffade i Sverige på torsdagen, men lämnar inga ytterligare detaljer om händelsen.

Som resultat av den inställda spelningen får kongolesiske Jupiter & Okwess International, som inledde festival tidigare på dagen, inta den stora Flamingoscenen på torsdagskvällen.

Neil Young-fantasten Torbjörn Svensson har rest från Norrköping och blir chokad när han nås av nyheten.

-Det här suger ju alltså, jag åkte hit för hans skull, säger han.

Endagspass giltiga hela helgen

Som kompensation är nu endagsbiljetter till torsdagen giltiga under hela helgen. Något som inte tröstar fansen Annica Svensson och Kalle Nilsson från Mönsterås.

-Jag ska hem och jobba, så det hjälper ju inte. Det var Neil jag kom hit för. Men en olycka kan man inte göra någonting åt, säger Kalle Nilsson.

Neil Youngs återbud är det fjärde stora avhopp som drabbat Way Out West i år. Tidigare har The Roots, Solange och Azealia Banks fått ställa in av olika orsaker.

Neil Young var tänkt att vara festivalens största affischnamn tillsammans med svenska The Knife och amerikanska r'n'b-stjärnan Alicia Keys.