Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joel Ighe är numera nattklubbschef för Spy Bar i Stockholm, men vägrar släppa sina Göteborgsrötter. "Jag kanske bor i Stockholm, men jag är en göteborgare!" säger han. Foto: Mahad Mohamed

Nattklubbschefen: Jag tvingades flytta

Nattklubbsveteranen Joel Ighe övergav Yaki-Da för Spy Bar i Stockholm. Nu är han tillbaka i Göteborg för ett antal klubbar under Way out West. – Det är orättvist att allt som görs i Stockholm får så mycket utrymme medan det är så mycket som glöms bort och inte får synas från Göteborg.

Veckans festligheter på Way out west är inte bara spelningar i Slottsskogen, utan bjuder också klubbar långt in på småtimmarna runt om i staden. Något av en räv i sammanhanget är Joel Ighe, tidigare nattklubbschef på Yaki-Da, som numera arbetar i Stockholm men inte tycker att man får glömma kulturlivet i Göteborg. 

– Det är orättvist att allt som görs i Stockholm får så mycket utrymme medan det är så mycket som glöms bort och inte får synas från Göteborg. Det finns ändå något unikt med kulturlivet i den här staden, säger Joel Ighe. 

Joel Ighe återvänder nu till Göteborg och Yaki-Da, tillsammans med Stockholms nattklubbsräv Saurabh Sinha, för att bjuda på dans och fest under Way out west-kvällarna. Dagtid är det istället Red Bull Music Academy-scenen och Dungen i Slottskogen som gäller, där artister så som Cashmere Cat, Yung Sherman och The Black Madonna kommer spela. 

Lämnade Göteborg

Förra året övergav Joel Ighe Yaki-Da efter fem år som nattklubbschef och flyttade istället till Stockholm och tog över rodret på Spy Bar. Valet var enkelt, även om han på många sätt fortfarande föredrar Göteborg.

– För mig fanns det inga fler steg att ta här. Det fanns inga andra nattklubbar jag ville jobba med, medan i Stockholm kan jag utvecklas, säger Ighe och fortsätter:

– Att allt finns i Stockholm. Alla skivbolag, medier och företag som går in med pengar för kultur- och nöjeslivet. Det gör att många som tvingas flytta för att ta sig vidare. Det är otroligt synd. Men man får inte glömma att det är på väg att bli bättre. Vi har ju artister som Filip Hunter och Arkajo som spelar på Way out West, till exempel. 

Mer jagad än Anders Borg

Livet som klubbchef tar dock på energin, och på grund av sitt hektiska schema både i Stockholm och här hemma i Göteborg så är Joel Ighe enligt egen utsago just nu Sveriges mest jagade människa. 

– Mätt i mängden människor som försöker få tag i mig är jag helt övertygad om att jag är mer jagad än Anders Borg. Det är smickrande, men samtidigt otroligt stressigt.

Hur många samtal får du på en dag?

– Oj, det vet jag inte riktigt. Men just nu har jag 95 obesvarade sms på min telefon.